kirurgisk abort biverkningar

Eftersom beslutet att göra abort är livet förändras, är det viktigt att väga alla alternativ för att göra det bästa valet för dig själv och din hälsa . Även en kirurgisk abort anses mycket säkert och är en vanlig metod för att avsluta en graviditet , som med alla medicinska ingrepp , det finns möjliga komplikationer eller biverkningar som kan förekomma

vanliga biverkningar

Enligt Web MD , följande är några biverkningar av en kirurgisk abort som är relativt vanliga och bör inte medföra någon larm : oregelbundna blödningar eller stänkblödning så länge som de första tre veckorna , kramper för de två första veckorna och känslomässiga reaktioner under två till tre veckor .

Andra möjliga biverkningar

Trots att de flesta kirurgiska aborter har en maximal återhämtning tid på cirka tre veckor , ibland finns det allvarliga biverkningar som signalerar ett behov av eftervård . Även om följande biverkningar är sällsynta , om någon av dessa biverkningar är erfarna , är den sjukvård som behövs omedelbart .

Infektion

Balanserad graviditet komponenter , en odiagnostiserad STD , eller inflammatoriska sjukdomar kan bidra till en infektion . Tecken på en infektion i hela kroppen är huvudvärk , muskelvärk eller yrsel . Även någon smärta , svullnad eller rodnad i underlivet är ett tecken på att det kan vara en infektion som kräver läkarvård .

kraftig blödning

Det kirurgiska ingreppet kan orsaka onormala blödningar om uterin muskler eller blodkärl göra inte ihop sig ordentligt . Enligt Web MD , är tecken på kraftig blödning som går blodproppar som är större än en golfboll , blötläggning mer än två stora kuddar i en timme , eller blödning kraftigt under tolv timmar i sträck .

svår buksmärta

Om svår smärta i buken existerar även efter medicinering och vila , då kroppen inte får healing ordentligt , och läkarvård behövs .

sargade livmoderhalsen

Om livmoderhalsen är misstag skära eller fransig, sömmar behövs för att stoppa blödningen . Om livmoderhalsen blir skadade under förfarandet, kan det förhindra en framtida lyckad graviditet , även om just denna biverkan är mycket sällsynt och kan ofta åtgärdas med kirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.