komplikationer av kataraktkirurgi efter Lasik kirurgi

Fler och fler människor drar nytta av LASIK operation för att befria dem från att bära kontaktlinser och glasögon . Men vissa som har haft Lasik kirurgi har synproblem efter kataraktkirurgi

LASIK Kirurgi

Under LASIK formen på hornhinnan ( den membran som täcker pupillen och iris ) ändras . Om de utförs korrekt kommer LASIK öga kirurgi producera en skarpare och tydligare vision .

kataraktoperation

Med tiden utvecklar alla katarakt ( grumlighet i ögats lins ) inklusive dem som har haft LASIK kirurgi . Under kataraktkirurgi den naturliga ögonlinsen tas bort och en konstgjord lins sätts in. Är det korrekt blir mycket klarare vision .

Problem med kataraktoperation efter LASIK

Under LASIK kirurgi formen på hornhinnan är skulpterad och omformas . På grund av den ändrade formen på hornhinnan , är det svårt att bedöma graden av makt som behövs för att artificiella linsen som sitter under kataraktoperation. I vissa fall kommer patienten vision att vara ur fokus , kräver ytterligare operationer . Svårigheten ligger i det faktum att objektivet kraft som behövs mäts för högt efter LASIK . Den felaktiga mått innebär att patienten måste återvända för upprepad förfaranden för att korrigera avvikelsen .

Nya sätt att beräkna Lens makten efter LASIK

A 2009 artikel i Journal of Cataract refraktiv kirurgi rapporterar framgång med ett nytt sätt att beräkna den artificiella linsen kraft som behövs för LASIK patienter med kataraktoperation. Under kataraktkirurgi , och efter grå starr avlägsnas , är patienten tas ur operationssalen för att utföra vad som kallas en uppenbart refraktion att bestämma linsen kraft som behövs .

Cirka 30 minuter efter att det grå starr , utför läkaren två mätningar på patientens ögon kallas ett automatiserat retinoskopi och uppenbar afaka refraktion . Från denna information och utföra andra beräkningar rätt linsen makt kan fastställas och införas . Kirurger har upp till tre veckor att ersätta linsen i ögat , så beräkningar göras vid ett senare tillfälle om kirurgen inte är bekväm med omedelbar mätning .

Förbättringar Kom med fler Operationer

Eftersom fler LASIK patienter genomgå kataraktoperation kommer ögonkirurger få mer insikt i de tekniker och metoder som fungerar bäst . Med fler patienter och data från operationer , kan de förfina sina formler för att mäta den nödvändiga kraften i objektivet och förbättra noggrannheten och klarsynthet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.