laparoskopisk viktminskning kirurgi

Laparoskopisk viktminskning kirurgi är ett alternativ till traditionell kirurgi för viktminskning där ett stort snitt görs i buken . Den laparoskopisk strategi handlar om att skapa mindre snitt och med hjälp av instrument och kamera utrustning till bandet magen

Betydelse

Betydelsen av laparoskopisk viktminskning kirurgi i förhållande till traditionell kirurgi för viktminskning är att det minskar postoperativa komplikationer och återhämtningstid. Återhämtningstiden är ungefär en vecka jämfört med sex veckor för det öppna förfarandet .

Typer

laparoskopisk viktminskning kirurgi eller Lap-Band kirurgi är en minimalt invasiv förfarande där Lap-Band är placerade runt magen via en laparoskop , vilket gör magen mindre .

Funktion

Funktionen för laparoskopisk viktminskning kirurgi är att utforma en mindre mage av banding det, så det har en mindre kapacitet för mat , vilket möjliggör snabb viktminskning .

Varningar

laparoskopisk viktminskning kirurgi är inte utan risk . Bandet kan glida och urholka i magsäcken . Komplikationer är kräkningar , svårigheter att svälja, uppblåsthet , förstoppning , gastrit och sår .

Tidsplan

laparoskopisk viktminskning kirurgi kräver att patienten genomgå ungefär 5-6 band justeringar under det första året , följt av tre till fyra årliga efter det .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.