postoperativt ryggmärgsbråck syndrom

Ryggmärgsbråck syndrom är ett tillstånd som kännetecknas av en onormal vävnad bilaga till ryggmärgen. Mer allmänt kallade tjudras ryggmärgen syndrom , begränsar denna fusion av vävnad den totala flödet av ryggmärgen , vilket resulterar i ganska obehagligt och oförklarliga symtom . Även om de flesta fall av uppbundna ryggmärg är ett resultat av en medfödd defekt , är det möjligt att utveckla denna onormala fastsättning under läkningsprocessen efter en ryggkirurgi , särskilt i fall av flera kirurgiska ingrepp. Detta skulle i princip göra efter kirurgiska ryggmärgsbråck syndrom, är en möjlig komplikation av ryggkirurgi

Identification

När spetsen på ryggmärgen säkringar med annan vävnad längs nedre delen av ryggraden , som dess skyddande foder , kan den orsaka en ryggmärgsbråck . Och när sladden är tjudrad , inte bara detta begränsar dess rörelse , men det kan också producera lite stretching , särskilt hos barn. Detta beror till stor del det faktum att barn är ännu inte helt odlas, inklusive längden på deras ryggrad . När vi åldras och öka i höjd , håller smält avsnittet basen av ryggmärgen tjudrade , orsakar det onormalt att sträcka . Men det är också möjligt för denna dilatation att ske när vi går , så även vuxna kan drabbas sladd stretching efter ett kirurgiskt ingrepp .

Symtom

En av de viktigaste symptomen på postoperativt ryggmärgsbråck är smärta . Men denna smärta är inte bara isolerat till baksidan , du kan också uppleva någon grad av smärta i ditt ben . Smärta är ofta åtföljs av förnimmelser av stickningar och domningar och även en förlust av styrka inom din rygg och ben . Detta kan påverka din hållning och rörelser samt andra muskler i ryggen , vilket resulterar i spasmer . Du kan börja lida fråga som innefattar urinering och tarmrörelser , såsom en ökad frekvens , brådska och även inkontinens . I vissa situationer kan en grop eller missfärgning formuläret du nedre delen av ryggen , nära området för tjudra .

Komplikationer

Som med nästan alla tillstånd som kan påverka kroppen , efter kirurgiska ryggmärgsbråck syndrom är inte utan komplikationer . Om den inte behandlas , kan du börja utveckla sjukliga förändringar eller cystor längs utspänd områden i ryggmärgen . Detta kan förvärra smärta , domningar och svaghet inom tillhörande bihang och tillbaka .

Behandling

kirurgisk reparation är egentligen den enda form av behandling för postoperativt ryggmärgsbråck syndrom . De smält finns behov att vara " detethered " för sladden för att återgå till det normala. Detta bör lindra symtomen av sjukdomen och minska risken för andra komplikationer som kan följa av tjudra . Ändå inte alla är en livskraftig kandidat för operation . I denna situation är de nervändar avhuggna , och därmed eliminera många av de symtom medan du fortfarande håller sladden uppbundna .

Prognos

I endera situationen , de flesta kan återvända till ett normalt liv utan smärta och andra symtom . Om sladden inte kan vara detethered , uppföljningsbesök är ofta nödvändiga för att säkerställa att lesionen eller cystor inte utgör längs ryggmärgen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.