röka efter en hornhinna transplantation

När ansåg science fiction , är hornhinnan transplantationen nu den vanligaste transplantationskirurgin i USA , enligt Mayo Clinic . Detta förfarande , som ersätter skadade hornhinnan vävnad med oskadad vävnad från en donator kan hjälpa till att återställa vision och minska smärta hos patienter med en skadad eller sjuk hornhinna . Liksom alla kirurgiska ingrepp är hornhinnan transplantationen inte utan risker. Patienter som röker uppmanas att sluta innan eller efter att ha genomgått denna procedur

Syfte

Ett öga kirurg kan rekommendera en hornhinna transplantation för att rätta till ett antal fel som orsakats av sjukdom eller skada , inklusive ärr från en skada eller infektion , gallring eller grumling av hornhinnan , svullnad eller sår på hornhinnan , och komplikationer av tidigare kirurgiska ingrepp. Rekommendationer för sådan kirurgi normalt endast göras efter en grundlig ögonundersökning , åtföljas av en översyn av alla mediciner tas och behandling av icke-närstående ögonproblem som kan upptäckas .

Varning

Även hornhinnetransplantationer anses vara ganska säker , finns vissa risker förknippade med denna typ av förfarande , inklusive infektion , svullnad , en ökad risk att utveckla glaukom , och förkastande av givare hornhinnan av kroppen . Personer med glaukom och människor som drabbats av svullnad av hornhinnan efter en tidigare kataraktoperation löper den största risken för transplantation misslyckas . Enligt studien " Mottagaren Riskfaktorer för graft Underlåtenhet i hornhinnan Donor Study ", som publicerades i oftalmologi i juni 202C andra faktorer , inklusive ålder, kön och oavsett om patienten har en historia av rökning , tycks inte påverkar kraftigt Effekten av denna typ av förfarande .

Preparatiion

Att sluta röka är en hälsosam beslut när som helst , men det är särskilt viktigt före genomgå ögonkirurgi såsom hornhinnan transplantationen . Kirurgen kan också uppmuntra patienten att gå ner i vikt , motionera och se till att eventuella problem med puls och blodtryck är under kontroll.

efter operationen

Ögon som har haft en hornhinnan transplantationen kommer att förbli känslig för Resten av patientens liv . Vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att skydda ögonen från onödig stress . Kontakta sport bör undvikas , solglasögon , bör bäras när utomhus , och dammig eller rökig miljö bör undvikas . Eftersom cigarettrök är en stor irriterande för känsliga ögon . patienter som röker bör sluta efter en hornhinna transplantation

Överväganden

Både rökning och alkohol överdrivet har varit kopplade till utvecklingen av grå starr . Patienter som röker uppmanas att sluta efter hornhinnan transplantationskirurgin i syfte att bevara hälsa och integritet i alla delar av deras ögon .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.