sig att klättra trappor efter höftoperation

När du har återhämtat sig tillräckligt från höftledsplastik att röra sig på egen hand , kan du fortfarande hitta tanken på trappor en skrämmande en . Ett enkelt att komma ihåg att säga kommer att hjälpa dig att navigera trappor på rätt sätt. Din " bra ben " måste leda när man går upp för trapporna och din " dåliga ben " måste leda på vägen tillbaka ner . Så , kom bara ihåg : " . upp med det goda , ner med dåliga "
1
Håll kryckor på marken när du börjar gå upp för trapporna . Face trappan och se till att du lutar dig framåt något , medan kryckor är fortfarande på golvet . Om du har avancerat till den punkt att du använder en käpp i stället för kryckor , sedan hålla käppen i golvet .
2 .
Lyft din goda ben , som är benet kirurger gjorde inte verka på , och placera foten på första steget . Din kryckor eller käpp bör ändå behålla sin position på våningen under detta steg , liksom benet som hade höftledsplastik.
3 .
Höj din dåliga ben och bringa den i första steg intill bra ben . Försök aldrig att vidta åtgärder på ett normalt sätt omedelbart efter en höftledsoperation . Klättra inte med den metod att sätta ena foten på ett steg och den andra foten på trappsteget ovan .
4 .
Ta par kryckor eller käpp upp till steg på vilken du står nu så att de kan stödja din vikt . Upprepa denna process för att förhandla varje separat steg tills du når toppen . Stanna och vila , om du känner behov av att , som du klättrar upp för trappan .
5 .
Gå ner för trappan med ett motsatt tillvägagångssätt . Bly med kryckor eller käpp , att placera dessa stöder på det första steget innan du antingen flytta ben . Detta kommer att ge dig full support när du gör din väg ner .
6 .
efter väl placera kryckor eller käpp , bly med ditt dåliga ben att stiga . När du har placerat benet som hade operationen på steget , ta med bra ben ner så att både ben och kryckor eller käpp är alla på samma steg . Upprepa proceduren för varje steg tills du har nått golvet. Du kanske upptäcker att gå nedför trappor är mer krävande än att klättra dem .

tips och varningar


 • Be någon i närheten när du första försök att klättra eller sjunka trappor . Be om hjälp tills du är helt införstådda med förfarandet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.