sinus ingrepp

När läkemedel för sinuit ( infektion i bihålorna ) underlåter att ge hjälp , kan du behöva ha sinus kirurgi för att läka dina bihålor . Det finns ett antal olika kirurgiska ingrepp din kirurg kan överväga

Funktionell endoskopisk sinus kirurgi

I funktionell endoskopisk sinus kirurgi , är ett endoskop ( ett fiberoptiskt rör med mikroskop ) sätts in i näsan för att undersöka bihålorna öppningar . Under tentamen , är onormal vävnad avlägsnas för att förbättra dräneringen och hälsa i bihålorna . Detta är en icke- invasiv form av kirurgi vanligtvis sker i öppenvården . Inga snitt är gjort så det finns ingen synlig ärrbildning . Det finns liten grad av svullnad och lätt obehag efter denna procedur .

bildstyrd kirurgi

Eftersom sinus hålrum är så nära ögonen och hjärnan , innehåller en ny endoskopisk kirurgi teknik att använda en bild-guidade verktyg . Ett tredimensionellt kartsystem och datortomografi ( CT ) används för att hjälpa till att guida endoskopet hela stycken i bihålorna, lokalisera den exakta positionen för oegentligheter som kräver kirurgi . En datortomografi och infraröda signaler används också under den här proceduren som ger kirurgen i realtid positionering av bihålor och hinder . Detta är särskilt användbart för patienter som har onormala sinus anatomi .

Caldwell Luc operation

Caldwell-Luc operation används för att förbättra dräneringen av att käk sinus som är beläget inom bihålorna under ögat . Kirurgi utförs genom den övre käken och en öppning ( fönster ) har huggits ut för att ansluta maxillary sinus med näsan. Detta förbättrar dränering av bihålor och hjälper till att förhindra bihåleinflammation. Denna teknik är också utföras när en malignitet ( cancersvulst ) finns i sinus kaviteten .

Före operation

Innan någon sinuskirurgi kommer en kirurg att göra en noggrann undersökning av dina bihålor . Han kommer också att ta en grundlig historik över dina symptom och be om alla mediciner du tar. En datortomografi kommer att ske innan operationen för att bestämma anatomi bihålorna och lokalisera eventuella hinder som kan hämma fungerande dränering av bihålor .

Efter operation

Efter operationen kommer packning placeras inuti näsan för att främja läkning . Cirka 10 dagar efter operationen kommer läkaren att vattna normalt ( tvätta ) bihålorna att förhindra skorpbildning uppstår i näsan . Han kan då bör du göra koksaltlösning ( saltvatten ) bevattning hemma . Du bör planera för att vila och undvika ansträngande aktiviteter under några dagar . Du bör också vara noga med att inte blåsa näsan eller böjas för att undvika att trycket inuti bihålorna som kan skada känsliga vävnader .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.