svullnad ovanför knät efter meniscectomy

Efter att ha knä kirurgi är en stor sak . Oavsett om din knäoperation var öppen eller artroskopisk , mindre eller större , är du fortfarande har det gemensamma drivs på och möjligheterna för problem är enorma . Informera dig själv att efter bästa förmåga om potentiella problem kan hjälpa dig att identifiera dem om de råkar du

Typer

Det finns två typer av meniscectomy-artroskopisk och öppen . Under artroskopisk kirurgi , är små jack där verktyg och en kamera kan införas, och de som utförs genom dessa snitt . I öppen kirurgi , är ett större snitt och det gemensamma utsatt för för kirurgen att få mer plats att arbeta .

Fördelar

När menisken slits bortom reparation , eller om det har trauma eller någon annan faktor Är hela menisken bort snarare än bara den skadade delen bytas ut. Detta snabbar upp rehabilitering och förhindrar reinjury att menisken .

Funktion

funktion menisken är att skapa en slät yta över vilken knäleden kan glida och arbeta effektivt. När menisken är trasiga eller har andra skador , det orsakar knäleden för att " fånga ", som orsakar mer skada . När det finns omfattande menisk skador eller andra problem , det bästa alternativet kanske att ta bort det helt .

Svullnad

Svullnad är en mycket vanlig företeelse efter varje knäoperation , och om det inte blir extrem , är det inte något att bli alltför orolig . I vissa fall kan ett permanent svullnad , vanligen mild , i knäleden efter en operation. Kontrollera med din läkare om du har frågor .

Varning

Om svullnad över ditt knä bör åtföljas av rodnad runt snittet , en illaluktande lakvatten från snittet , feber, frossa, eller kräkningar , måste du söka vård omedelbart . Infektion är en av de värsta komplikationer av någon form av operation , och det är bättre att vara säker än ledsen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.