tillbaka ingrepp

Många lider av ryggont och kan lindra smärtan med massage , värme terapi och kiropraktisk behandling . Men vissa har svårare förhållanden , och ryggkirurgi är det enda alternativet för befrielse

Laminotomy

Laminotomy är en mycket vanlig operation används för att behandla artrit , nöp nerver , diskbråck och ben sporrar . Många som har drabbats av skador få denna typ av ryggkirurgi . Det öppnar upp utrymme i ryggmärgen , vilket ger möjlighet till nervvävnad . Detta minskar mängden smärta och minskar trycket runt ryggmärgen .

ryggradsfusion

ryggradsfusion tekniken är i allmänhet utförs på patienter som har degenerativa skiva sjukdomar . Det innebär att smälta kotorna orsakar ryggproblem . Genom att smälta dessa ben permanent , finns det inte mer rörelse mellan dem . En kirurg kan välja att få transplantat från en annan del av kroppen ( vanligtvis bäckenben ) , ett ben bank , eller använd en syntetiskt ben som ett sätt att smälta ryggraden ben . Denna typ av förfarande sker vanligtvis tillsammans med andra kirurgiska ingrepp i ryggraden .

Foraminotomy

För patienter som har komprimerat nerver i ryggen , kan en foraminotomy förfarande lindra detta tryck . Den foramin är utrymmet i kotorna där nerverna passerar genom ryggmärgen . Ofta är detta område hindras av vävnad som komprimerar nerver , vilket orsakar smärta . En foraminotomy kommer att ta bort överflödig vävnad som pressar på nerven och skapar lättnad .

Laserbehandling

En av de mest revolutionerande metoder inom ryggkirurgi förfaranden laserkirurgi . Till skillnad från traditionella operationer är ingen anethesia krävs, återhämtning lämpligt , och det är minimalt invasiv . Kirurger som utför denna endoskopisk förfarande hjälpa dem med herniated eller utbuktande skivor , artrit , ben sporrar , och foraminal eller spinal stenos . Konsultera en läkare för att ta reda på om denna typ av kirurgi är perfekt för din spinal tillstånd . Eftersom detta är en mycket modern typ av förfarande , kontrollera med din hälsa försäkringsbolag se om det kommer att täcka laserkirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.