typer av plantar fasciit kirurgi

Plantar fasciit är en av de främsta orsakerna till hälen smärta , som ibland kallas hälsporre . Den inträffar när tjocka , fibrösa band av vävnad på botten av foten , plantar fascia , blir svullen och inflammerad . Den ofta intensiv smärta i samband med plantar fasciit är oftast de svåraste först på morgonen , innan foten har en chans att slappna av . Invasiv behandling behövs normalt inte , men det finns kirurgiska behandlingsalternativ

Orsaker

Enligt mdguidelines. com , cirka 10 procent av den amerikanska befolkningen kommer att drabbas av plantar fasciit . Orsaken till tillståndet är inte känt , men det oftast förekommer i löpare , människor som är överviktiga och kvinnor som är gravida . Yrken som kräver stående under långa perioder kan också leda till planter fasciit .

Dubbelt så många kvinnor som män utveckla tillstånd, ofta ändras från höga klackar till lägenheter kan vara en orsak .

Diagnos

Din läkare kommer att genomföra en fysisk undersökning för att konstatera specifika områden av ömhet och svullnad . Om plantar fasciit diagnostiseras i båda fötterna ( bilaterala ) kan kontroll av blodstatus utföras för att avgöra om du lider av primär villkor, såsom systemiska inflammatoriska sjukdomar , en stor grupp sällsynta tillstånd som kan innebära alla organ inklusive hjärtat.

Shock Wave Stimulering

Om du har kronisk plantar fasciit , kan du överväga extrakorporeal behandling chockvåg . Detta innebär att peka ljudvågor på området för hälen smärta för att främja läkning . Den potentiella nackdelen är att detta kan orsaka blåmärken , svullnad , smärta och domningar . Dessutom är denna behandling inte alltid hjälpsam .

Kirurgi

Kirurgi är sällan nödvändigt att behandla plantar fasciit , men när det är flera förfaranden finns tillgängliga.

Enligt CMP Medica , förfaranden omfatta avlägsnandet av en hälsporre , helt eller delvis frisläppande av plantar fascia ( slag av bindväv ) , osteotomi ( kirurgisk sektionering ) på calcaneus ( hälbenet ) och borrning av calcaneus .

Schon /Baxter Förfarande

Schön eller Baxter förfarande kräver styckning av den snäva fascia att lindra spänningen .

En studie publicerad i december 2003 av teknik inom Fot Ankel kirurgi , av 33 patienter som hade förfarandet , var 82 procent nöjda med resultatet .

DuVries Teknik

DuVries Tekniken innebär ett snitt i häl sporre och ta bort plantar fascia . Vissa patienter upplever domningar längs snittet som kan pågå i flera månader efter operationen .

Biverkningar kan också innehålla en försvagning av bågen i foten .

Planter Fasioctomy

En plantar fasciotomy innebär att man använder ett endoskop ( en lång , tunn instrumentet för mindre kirurgiska ingrepp ) . Detta förfarande möjliggör en direkt visualisering av plantar fascia i ett område som inte är trolig att komma i direkt kontakt med nervvävnad .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.