typer av tång

Tång är en av de viktigaste verktygen inom kirurgi och andra medicinska ingrepp . Ett brett utbud av tång tjäna olika men viktiga syften

grundläggande klassificeringar

En kategori av tång är avsedd att användas på vuxna , och en annan kategori är för användning på barn och spädbarn. Tång är också ibland kallas peanger .

Pediatric Tång

Pediatric pincett är små och lätta . De är extremt känslig för beröring och låta kirurgen att utföra små kontrollerade rörelser som är nödvändiga då de trafikerar små barn och spädbarn.

Kirurgiska Tång

De vanligaste typerna av tång som används i vuxen kirurgi ben håller pincett , pincett artär och pincett vävnad ( kallas även Allis och Adson pincett ) .

Specialized Tång

Öron och okulär pincett är specialiserade typer av tång . Öron pincett tillåter kirurgen att säkert och exakt manipulera den känsliga vävnaden i innerörat . Okulär pincett är konstruerade för innehav, flyttning och lyfta ögongloben och omgivande vävnader .

Leverans Tång

Tång används också för att genom förlossningsläkare att bistå vid leverans av spädbarn . På grund av riskerna , är leverans pincett normalt bara används i nödsituationer när kejsarsnitt inte är möjligt .

Fun Fakta

En välkänd tillverkare av Artärklämmor används av hjärtkirurger är Wertheim-Cullen , tillsammans med Providence Sjukhus och Hartmann .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.