uppkördhet efter gallblåsan bort

Gallblåsan är en päronformad muskel säck som samlar galla från levern , hjälper lagra galla och sedan transportera det till tunntarmen . Utveckling av gallsten , en kalkyl som bildar och blockerar kanalerna , kan kräva avlägsnande av sac att lindra smärta. En kolecystektomi är operation som utförts för att ta bort gallblåsan och stenarna , utförs som en laparoskopisk eller öppen kirurgi. I mag- problem, som ibland utvecklas efter denna operation , uppsvälldhet kan vara en av de mest obekväma .

Post-Cholecystectomy syndrom

Post-kolecystektomi syndrom är en allomfattande fras för de många symtom som kan utvecklas efter din gallblåsan har tagits bort . Ett symptom definieras i denna grupp är intestinal uppblåsthet .

Orsaker till uppblåsthet

Gallan jobb i magtarmkanalen är att bryta ner fett . Rötningen levern lagrar galla i gallblåsan . Där blir det mer koncentrerad och mer effektiva på fett förfogande . Utan en gallblåsan för att möjliggöra att extra koncentration , förlorar galla några av sina punsch . Kroppen måste arbeta hårdare för att bryta ner fett i din intestinal spår , ibland ger dig mag frågor som uppblåsthet .

Diet

Ju mindre fett du äter , desto mindre är det för matsmältningssystemet för att bryta nedåt. En diet med låg fetthalt kan inte bota alla dina uppblåsthet problem , men det borde hjälpa . Livsmedel som innehåller mycket fett eller kända orsaker till uppblåsthet är rött kött , mättat fett, sura citrusfrukter och koffein . Att utveckla en kost plan som stöder små måltider fem eller sex gånger per dag också kommer att möjliggöra bättre matsmältning . Dessutom dricker två liter vatten varje dag . Om du har diarré , minska din vattenförbrukning till en liter per dag .

Motion

Walking kan hjälpa eliminera gas i samband med uppblåsthet . Det är viktigt att få din läkares godkännande för att utföra varje övning efter operation för att du har haft rimlig tid att läka .

Varning

Vad skickat dig till läkaren i första hand , om det var magont eller mag- frågor , kan din gallblåsan har bara varit ett av dina problem . Gallblåsan smärta kan ha maskera andra villkor , såsom inflammatoriska skål syndrom . Om uppkördhet inte förbättras med tiden eller genom att hantera din kost , se till att följa upp med din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.