urinblåsan avlägsnats komplikationer

Bladder avlägsnande kirurgi är oftast utförs på patienter med senare stadier av cancer i urinblåsan. Blåsan tas bort för att förhindra spridning av cancer till omgivande vävnader. Blåsa bort kan förändra en människas liv i intima sätt . En patient bör diskutera alla eventuella komplikationer blåsa bort med sin läkare innan de genomgick operation

Fakta

urinblåsan avlägsnas kirurgiskt ingrepp kan vara partiell eller radikal . I partiell blåsa bort , är bara en del av urinblåsan bort . I radikala blåsa bort för kvinnliga patienter , är hela urinblåsan bort och så är urinröret , livmoder , och en del av slidan . Hos manliga patienter hela urinblåsan tas bort , tillsammans med prostata och sädesblåsor . Komplikationer av urinblåsan avlägsnats är ofta knutna till formen på urinblåsan återuppbyggnad eller urin avledning operation som utförs vid samma tidpunkt .

Neobladder

En kirurg skulle kunna skapa en orthotopic neobladder för en patient genom att vika över en del av hennes tarm att bilda en påse som ansluter till urinröret där hennes urinblåsa hade varit. Den neobladder ger henne en viss kontroll över urinering , men hon kommer att uppleva komplikationer efter urinblåsan avlägsnats som okontrollerat urinläckage , speciellt på natten . National Institutes of Health varnar för att man kissar också kommer att känna sig konstig eller fel , vilket kan vara förvirrande .

Utsöndringen Vidarekoppling

Komplikationer kan uppstå om en kirurg skapar en urin- avledning lösning efter urinblåsan avlägsnats . Om en patient får en ileal kanal , så har han en liten urin reservoar gjord av ett avsnitt i hans tarm som ansluts till en öppning i huden. Han samlar urin från reservoaren i en extern apparat . Han kan uppleva problem som blodproppar , tarmvred , uppdelning av hudens integritet runt huden , och en ökad risk att utveckla lunginflammation. Han kunde också uppleva upprepa urinvägsinfektioner . Om en patient får en urin- reservoar , ett internt fodral för urin som han bort med en kateter , då kan han uppleva samma komplikationer som uppstår när ett ileal kanal . Han kommer också ha en ökad risk för ureteralobstruktion och uretär reflux , vilket kan leda till nedsatt infektioner .

Fertilitet Komplikationer

Med radikal blåsa bort , är delar av en patients reproduktiva system bort tillsammans med urinblåsan . Detta kommer inte bara hindra en persons sexuella funktionen men gör det omöjligt att få barn utan hjälp av fertilitet specialister . Den Rhode Island Cancer Council varnar att en man kan bli impotent efter ingreppet . En kvinna har bara delvis blåsa bort risker komplikationer om hon blir gravid . Graviditet och förlossning innebära påfrestningar på urinvägarna och kan orsaka skada på en mindre eller rekonstruerade urinblåsan .

Andra

Varje patient som genomgick operation blåsa bort annars riskerar komplikationer efter operationen själv . Han kunde ha en negativ reaktion på anestesi resulterar i en undertryckt andning . Detta kan leda till koma eller dödsfall . Han kan uppleva okontrollerad blödning under operation eller efteråt under återhämtningsprocessen. Han kommer också vara i riskzonen för att utveckla en infektion medan hans snitt läka .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.