urinblåsan kirurgi biverkningar

Varje operation medför risker för biverkningar och komplikationer . Detta gäller i urinblåsan kirurgi, som kan ta många former beroende på dess syfte. Eftersom urinvägarna är så känslig och ändringar i den kan påverka hennes möjligheter om att ha barn i framtiden bör patienten diskutera grundligt alla potentiella biverkningar av urinblåsan kirurgi med sin läkare innan de genomgick förfarandet

Fakta

Bladder kirurgi är ett ingrepp . Det kan utföras för att behandla urininkontinens frågor eller ta bort cancer utväxter . En kirurg kan implantera en slinga för att stödja urinblåsan , öka storleken på urinblåsan i den är för liten och även ta bort blåsan helt . De olika formerna av urinblåsan kirurgi har potentiella biverkningar gemensamt , inklusive biverkningar kirurgi och problem med urin -funktion .

kirurgiska risker

Beroende på formen av urinblåsan operation som utförts , en läkare kan göra ett snitt genom en patientens buk eller genom en kvinnlig patient slida . Patienten kan få en negativ reaktion på bedövning som används under förfarandet. Detta kan leda till hämmad andning priser och även koma eller död . En annan möjlig bieffekt är risken för okontrollerad blödning under operation eller under återhämtningsperioden . Efter blåsa kirurgi , är en patient också risk för att utveckla en infektion . Hon skulle också kunna utveckla blodproppar i benen .

urinering Troubles

Under återhämtningsperioden omedelbart efter urinblåsan operation , kan en patient inte kan urinera normalt medan blåsan läker . Om denna biverkan uppträder , kommer han att behöva använda en kateter för att lindra själv tills hans blåsa börjar fungera normalt . Alternativt kan han uppleva symptom på överaktiv blåsa efter sin operation . Om han gör , då kommer han att uppleva plötsliga kontraktioner av blåsan och okontrollerad urinering .

skadad urinblåsa

En möjlig komplikation av urinblåsan kirurgi är att urinblåsan skadas under operationen . Det kan vara hela eller trasiga . Om detta inträffar kommer en patient drabbas av biverkningar som inre läckage av urin , infektion och utveckling av stenar i urinvägarna . Chansen finns att hon kommer att ha en ökad grad av risk för att utveckla cancer i urinblåsan i framtiden .

Andra

Om en blåsa operation inte behöver göras omedelbart , kan en läkare rekommenderar att en kvinna vänta med det gjort förrän hon är färdig med barn . Graviditet och förlossning kan både sätta en hel del stress på urinblåsan och musklerna runt den . Det finns en risk för att efter operationen , en kvinna som senare föder kommer att uppleva bieffekt av att ha operationen effektivt ogjort av stressen sätta på henne urinvägarna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.