vitaminer för hysterektomi återhämtning

Vitaminer arbete för att förbättra det allmänna hälsotillståndet i kroppen, och de är också bra när tillfriskna från en sjukdom eller medicinsk åtgärd . Vissa vitaminer har visat sig särskilt hjälpa till med hysterektomi återhämtning genom att reparera det drabbade området , uppmuntra helande och lugnande smärtsamma biverkningar

Betydelse

En hysterektomi är en poliklinisk förfarande bestående i avlägsnande av livmodern . Även en abdominal hysterektomi har en längre återhämtningstid än en vaginal hysterektomi , både medföra betydande återhämtning tid, ibland mer än en månad . Kvinnor är oftast placeras på tunga smärtstillande medel och instrueras att begränsa fysisk aktivitet , att köra bil eller lyft . På grund av denna långa återhämtningsprocessen , med vitaminer för att påskynda läkning är fördelaktigt.

Fördelar

Vitaminer tas före operation kan positivt påverka återhämtning . Veckor före en hysterektomi , ta en daglig multivitamin . Att se till att kroppen får alla nödvändiga näringsämnen kommer att förbättra den allmänna hälsan och styrka , vilket gör det lättare att återhämta sig från operation . Vissa vitaminer tas efter operationen kommer också att minska obehagliga biverkningar som orsakas av en hysterektomi , såsom förstoppning eller illamående .

Typer

Efter operationen fortsätter att ta multivitamin och ta gott om vitamin C. Det hjälper för att bilda kollagen, som kan förbättra läkning och förkorta återhämtningstiden. Zink och A-vitamin också minska läkningstiden genom att öka aktiviteten hos celler i kroppen. När den ges lokalt , vitamin A kan minska uppkomsten av ärr . Vitamin E hjälper till att förebygga interna ärrvävnad . Alla dessa vitaminer förbättra det allmänna hälsotillståndet i kroppen också, vilket gör biverkningar mer uthärdlig .

Varning

När det tas på rätt sätt , kommer dessa vitaminer hjälper också minska de smärtsamma biverkningarna av en hysterektomi . Men en del vitamin -rika livsmedel vara irriterande . Hela mejeri livsmedel är en betydande källa till vitamin A , men för mycket mjölkprodukter kan orsaka förstoppning . Många kvinnor som redan lider av förstoppning medan återhämta sig från operation , så det är en bra idé att undvika livsmedel som kan göra förstoppning och illamående värre . Var försiktig med att välja mat och samtidigt öka vitaminintag .

Recovery

Förutom att öka vitamin intag , dricka mycket vatten för att tillfriskna från en hysterektomi . Tillbringa tid med att koppla och undvika ansträngande aktiviteter , tunga lyft och sexuell aktivitet tills din läkare godkänner dessa verksamheter . Vissa kvinnor kan också uppmanas att inte köra bil eller konsumerar alkohol , särskilt om läkemedel ordineras .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.