Hur man vet om du uppfyller kraven för viktminskning kirurgi

Många fler människor vänder sig till viktminskning kirurgi för att hjälpa dem sista åren av övervikt och de medicinska problem som kan medfölja . Men hur vet du om du kan opereras ? Efter checkin med ditt försäkringsbolag för att se om överviktsoperationer är en täckt fördel , måste du komma i kontakt med en kirurg . De kommer att förklara för er vad kvalifikationer du behöver ha . Medan alla kirurger är olika , de har i princip samma villkor som skall uppfyllas
1 .
1 . Först kommer din läkare att beräkna ditt Body Mass Index (BMI ). Ditt BMI är en bättre indikation på hur mycket som faktiskt fett sker på kroppen . Om ditt BMI är över 40 , ger denna dig i sjuklig fetma kategori , vilket innebär att du kanske inte har problem med hälsan nu, men dina chanser att ha dem är hög . Du kan räkna ut ditt BMI med hjälp av en BMI kalkylator på nätet .

Din kroppsform har ingenting att göra med BMI . Det värsta kroppsform som är ett äpple . Äpplen bär det mesta av sin vikt i buken , vilket innebär att det finns en hel del fett runt inre organ , vilket gör dem arbeta ännu hårdare för att fungera korrekt.
2.
2. BMI mellan 35-39 . Detta sätter dig i den feta kategori , dock så långt som viktminskning kirurgi går , detta anses vara en " låg-BMI " för operation . Om ditt BMI hör till denna kategori , är läkare söker du ha två andra sjukdomar , t. ex. sömnapné eller typ 2 -diabetes . Andra sjukdomar är medicinska tillstånd som orsakas av att vara alltför vikt eller svårighetsgraden är större på grund av att vara alltför vikt . Övervikt bidrar till många medicinska problem, som vi alla vet . Ibland kanske du inte ens känner du har ett tillstånd tills läkaren order alla innan operation blod arbete .

Med vissa andra sjukdomar , kan förlora vikt helt lösa problemet , till exempel med typ 2 -diabetes , som orsakas av att vara överviktigt . För andra frågor , kan effekten bli mindre av att förlora vikt .
3 .
3 . 200 % kroppsvikt . Du kan använda en längd /vikt diagrammet för att se vad ett lämpligt organ vikt för din längd är : detta är bara vägledande och kan användas för att ställa upp ett mål vikt . Om din nuvarande vikt är minst dubbelt så idealvikt , är du 200 % kroppsvikt .

Med ovanstående riktlinjer hjälper dig att förstå om du är berättigad att genomgå en operation viktminskning . Detta är ett beslut att inte ta lätt på. Detta är en stor operation som kräver stora förändringar i livet . Viktminskning kirurgi botar inte alla för övervikt . Men kirurgi , i kombination med att göra hälsosamma val och ökad motion , hjälper dig att få ett slut på jojo-bantning och för att säga hejdå till dem överskjutande pounds evigt .

tips och varningar


 • forskning viktminskning kirurgi före mötet med din läkare så att man kan ställa rätt frågor
 • inte fatta detta beslut lätt
 • forskning bariatric kirurger , se till att du har en kirurg du är bekväm med , eftersom du kommer att ha mycket kontakt med dem
 • Jag är ingen läkare eller professionell , jag är bara en viktminskning kirurgi patienten

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.