Vilken typ av läkare för att få till liktorn operation ?

En liktorn är en missbildning vid basen av stortån som orsakas av en gradvis förskjutning av benet . Det vanligaste resultatet av sitt tidigare strukturella problem inom foten . De flesta bunions kräver inte kirurgisk behandling , men i vissa fall ihållande smärta gör kirurgi ett lämpligt alternativ . Liktorn operation är normalt utförs av en muskuloskeletal ( ortopedisk ) kirurg med särskild utbildning till problem med fötter och fotleder

före operation

Enligt American Academy of ortopediska kirurger och American College av fot och vrist Kirurger , kan din läkare rekommendera dig för liktorn operation om mer konservativ behandlingsalternativ är ineffektiva . Normalt är denna rekommendation bygger på oadresserad smärta som gör allvarliga störningar i din dagliga rutin. Innan schemaläggning något förfarande kommer din ortoped över din medicinska historia och göra en grundlig fysisk undersökning av din liktorn . Baserat på dessa resultat , liksom omfattande erfarenhet i beteendet av ben och muskler i foten , kommer han att arbeta för att avslöja särskilda strukturella fel som ansvarar för din liktorn bildas . Denna information är viktig i planeringen av ett kirurgiskt ingrepp som passar din omständighet . Underlåtenhet att använda en lämplig kirurgisk teknik kan leda till en upprepning av ditt liktorn någon gång i framtiden .

operationstekniker

Enligt US National Library of Medicine , finns det mer än 100 kirurgiska metoder för att reparera ett liktorn . Faktorer som påverkar valet av metod är bland annat resultatet av din fysiska examen, och din ålder och aktivitetsnivå. Oberoende av använt speciell strategi , kommer kirurgen att ha flera övergripande mål behandling , inklusive borttagande av den karakteristiska liktorn bula och korrigering av eventuella skadliga förändringar i din benstomme eller mjuk vävnad . Tillsammans kommer dessa åtgärder ger vanligtvis tillräcklig smärtlindring för att möjliggöra en återgång till normal verksamhet . Normalt är liktorn operationer som utförs i öppen vård . I de flesta fall kommer du att få en lokalbedövning som gör att du kan vara vaken under ingreppet.

Mest liktorn operationer innebär en teknik som kallas bunionectomy . Vid detta förfarande kommer din ortoped bort eventuella svullen vävnad från basen av stortån , sedan räta på tå genom att raka bort en del av dess underliggande ben . Därefter kommer han justera din tå i förhållande till angränsande tårna och permanent fixa stortån gemensamt i uträtat läge .

resultat

Beroende på vilken typ av förfarande din ortopedkirurg utför , kan du förvänta dig att återhämta sig från kirurgi i så lite som några dagar eller så länge som åtta veckor . De flesta liktorn operationer är ganska framgångsrik i att minska smärta och rätta med strukturella problem . Men måste du följa livslånga restriktioner för ditt val av skor och vidta andra försiktighetsåtgärder åtgärder . Rådgör med din ortoped för mer information om varje förfarande han kan besluta att utföra .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.