den bästa postoperativ smärtlindring

Bland de frågor som när man överväger operation som ett behandlingsalternativ är nivån av smärta och smärtlindringsmetod som kommer att användas efter förfarandet. Medan vissa belopp smärta är oundviklig , ordentlig smärtlindring alternativ finns för att förhindra svår smärta . Diskutera alternativen med din läkare för att hitta vilken behandling som fungerar bäst för vilken typ av operation samt patientens

För större operation

Efter att ha genomgått en större operation , är användningen av IV smärtlindring en vanlig form av behandling . Inför operation, kommer patienter får ofta en IV , som läkaren kommer att hålla i efter kirurgi som ett sätt att administrera smärtstillande . Vanliga mediciner inkluderar morfin och fentanyl . Ofta denna form av lättnad använder ett partnerskaps- eller patient Controllled analgesi , där patienten kan trycka på en knapp för att administrera mer medicin . Skyddsåtgärder är inbyggt i systemet för att förhindra en överdos .

En epidural eller spinal analgesi är andra vanliga metoder för smärtlindring . I en epidural analgesi , är en kateter i epiduralrummet i ryggraden nära ryggmärgsvätskan . Detta kan hållas på plats några dagar medan förvaltningen kontinuerlig medicinering som behövs . En spinal anagesia , å andra sidan är en engångskostnad införandet av smärtstillande medel direkt in i ryggmärgsvätskan . Även denna form av lättnad är lättare och snabbare verkande , det gör det inte lika länge som andra behandlingsmetoder.

nervblockader är en annan form av lättnad , som används när smärtan är begränsad till ett område av kroppen, som en arm eller ett ben . Anestesi administreras på nerverna i den regionen av kroppen , förebygga budskapet om smärtan från att skickas till hjärnan . En enda injektion kan arbeta ett par timmar , medan införandet av en kateter kan ge lindring för en längre tid .

För mindre operationer och vård i hemmet

Lokalanestetika , såsom Novocaine , ofta injiceras i platsen för såret i bistånd till ett litet område av kroppen för en kort tid . Hjälp av en kateter som också ett alternativ när man använder lokalbedövning , ger längre lättnad .

Opioida mediciner , liknande dem som används i IV behandlingar , ofta i form av ett piller att ta oralt . Dessa kan vara vanebildande och kan också orsaka illamående , dåsighet och förstoppning . Ofta är dessa läkemedel kombineras med paracetamol (finns i Tylenol , andra OTC smärtstillande medel , kall mediciner och hjälpmedel sömn ) , och därför bör råd av en läkare eller apotekspersonal sökas innan du tar något ytterligare läkemedel som innehåller paracetamol .

NSAID eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel , används ofta efter operationer för att minska svullnad , ömhet och mindre smärta . Efter större operation , som kombinerar NSAID och opioider är mycket effektivt för att ge smärtlindring och samtidigt minimera biverkningar .

Alternativa behandlingar

Bortsett från att använda mediciner för att lindra smärta , det finns alternativa metoder som kan hjälpa till att minska stress och ångest , vilket kan förvärra smärtan . Dessa inkluderar att lyssna på skön musik , förändra din position i sängen , med hjälp av avslappning band eller guidade bildspråk och utför andningsövningar . Användningen av varm och kall terapi är hjälp för att minska svullnad . Ibland också sjukhus kommer att ge utrustning som spjälor eller kuddar för att hjälpa till smärtlindring . Använd dessa enligt anvisningar från din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.