fotled ersättning återhämtning

Återhämtningstid vid ankel- utbyte kirurgi är betydligt kortare jämfört med höft-eller kirurgi , främst på grund av mindre rehabilitering tid behövs . Rehabilitering från ankel-utbyte kirurgi kan ta två till tre månader, beroende på patientens och tid i sjukgymnastik efter operationen. I de flesta fall med rätt behandling kommer patienterna finna sig tillbaka till att utöva och märker lättare rörelse på kort tid

efter operation

Det snabbaste sättet att återhämta sig från ankel-utbyte kirurgi är att följa alla läkare beställningar . Enligt dukehealth. org , en avgjutning eller bettskena läggs på patienten direkt efter operationen när patienten sover fortfarande. Patienten kan vakna upp med ett plaströr dränerande blod från vristen , detta gör du för att förhindra svullnad . Den plaströret stannar bara i en natt medan patienten fortfarande är på sjukhuset .

Det är viktigt för patienten att undvika så mycket svullnad som möjligt . Gör detta genom att upphöja ankeln ovanför hjärtat med kuddar , vilande vristen på dem . Medan rösterna eller skena är på , måste någon vikt läggas vid ankeln .

Tre veckor efter operationen får patienten en lös boot , som normalt bärs i ungefär sex veckor . Strax efter dessa sex veckor kan patienten ha normala skor . Orthogate. org anger att de flesta kirurger berättar patienter att använda kryckor i minst 10 till 12 veckor efter operationen. Detta beror dock på patienten. Dukehealth. org rapporter patienter bara åtta veckor efter operationen i ljuset golfrundor .

Motion

Att minska smärta är den främsta anledningen till en vrist byte skulle vara nödvändigt . Patienter som får denna operation kommer att märka att de inte längre går med hälta , och deras rörelse ska bli enklare och snabbare än tidigare . (Se referenser 2 . )

När det kommer till våldsam aktivitet som långa serier , kommer patienter märker att de inte är helt tillbaka till det normala efter operationen. Arbeta med en sjukgymnast för att påskynda återhämtningen perioden . Den fysiska terapeuter arbetar för att styra någon svullnad och den nya rörelsen i lederna på grund av byte . Han eller hon kommer också att arbeta med patienten för att räkna ut hur en patients dagliga liv för att sätta den minsta stress och press på den nya leden. Den tid som tillbringas i rehabilitering med en sjukgymnast är i allmänhet tre månader eller mindre . (Se referenser 1 . )

Dukehealth. org bedömer att en bra start att utöva är en 20- minuters träningspass på ett löpband , tre gånger i veckan . Patienten ska välja övningar som inte kräver mycket tryck på vristerna . Simning är en utmärkt övning för ankel- byte patienter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.