hur är PERONEAL senan kirurgi gjort ?

Vad är Paroneal Tendon ?

Senor är vävnad i kroppen som ansluter muskler och ben till varandra . Det finns faktiskt två PERONEAL senor på varje fot . De har sitt ursprung i den nedre kalv i baksidan av varje ben och utvidga ner , dra kraftigt framåt när de passerar under vadben ( yttre fotled) . One är ansluten till benet nära utanför i mellanfoten , kallad den femte mellanfoten . De andra lockar under foten för att fästa på undersidan av bågen . De fungerar för att garantera stabilitet och kontroll av fotleden när vikten läggs ner på foten , till exempel när vi gå eller springa . Utan dem skulle ankeln ge ut när vi försöker att gå och vi skulle falla . Tyvärr PERONEAL senor genomgå en stor påfrestning på den plats där de går under fibula och med tiden kan börja striden eller ens bryta direkt . Detta är känt som en longitudinell PERONEAL tår och kräver omedelbar operation för att reparera .

Förberedelser

Patienten är förberedd för operation genom administreras anti-inflammatoriska läkemedel . Detta håller vävnad runt den skadade senor från svullnad och stöd för kirurgen att slutföra sitt arbete . Lätt sedering utförs-propofol eller tiopental natrium i låga doser som ges intravenöst . Detta skiljer sig från narkos i generell anestesi ett djupare tillstånd av medvetslöshet som maskiner är skyldig att hålla patienten andas . Huden kring den yttre ankeln sedan steriliseras med en jodlösning .

Kirurgi

Kirurgen börjar med att göra en ungefär tre centimeter lång snitt som smalnar från baksidan av hälen till knappt i utbuktningen på yttre fotknölen . Använda upprullningsdon drar kirurgens stöd isär snittet att avslöja muskeln . Ligga ovanpå muskeln är en rosa band , det PERONEAL retinaculum , en mantel av slem separera PERONEAL senor från den omgivande muskel . En kvadrat snitt skärs i PERONEAL retinaculum och avlägsnas försiktigt för senare , blottar den PERONEAL senor . Brottet ska framgå . Friska , obetonade senor är en homogen , lysande grå , medan skadade senor se ut enskilda strängar och är ett ben vitt . Självupplösande suturer placeras i ett mönster som kallas horisontella madrass stygn . De binder den skadade delen av senan och hålla ihop genom att placera constrictive stress på övre och nedre oskadade delar av senan . Mer självupplösande suturer , denna gång av standarden enkel avbryts söm metod , håll PERONEAL retinaculum på plats igen , och sedan samma händer med den ursprungliga snitt . Såret är bunden och bandagerade med steril kompress och patienten ges strikta instruktioner att hålla alla vikten från benet i fråga under minst två veckor efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.