temporala artären biopsi förfaranden

Temporal Artery Biopsi

Termen biopsi för att få göra ett prov av vävnad från en levande kropp att studera den i diagnostiskt syfte . Biopsier görs på olika delar av kroppen för att se om de är att drabbas av sjukdom eller andra förhållanden. En temporal artär biopsi , som namnet antyder , är en biopsi som är utförda på den tidsmässiga artär . Denna artär är belägen i området kring templet på sidan av skallen , och oftast en biopsi görs för att avgöra huruvida patienten lider av temporal arterit . Detta tillstånd kallas också jätte cell arterit eller kraniell arterit .

Förfarande

Precis som alla medicinsk behandling, har en patient som ska prepped för en temporal artär biopsi . Detta består av att patienten till ett sjukhus klänning , lokalisera den tidsmässiga artär och bedövande området med narkos . Lokalbedövning är vad som används , och patienterna är i allmänhet medvetna om detta förfarande. Läkaren gör då ett snitt i huden, lokalisera den tidsmässiga artär , och ta en liten vävnadsprov från artär . Snittet är då stängd upp med kirurgiska sömmar , och ett bandage är platser över operationssåret på templet .

Efteråt

Det finns inga särskilda försiktighetsåtgärder som en person bör ta efter en temporal artär biopsi , annat än att göra Se till att stygnen inte störs och att healing är tillåtet att äga rum . Patienten får äta och dricka normalt , men bör undvika överansträngning tills stygnen tas bort . Vid den tidpunkten kan han delta i någon annan aktivitet som vanligtvis fyller sitt schema . Den vävnadsprov tas till ett laboratorium och analyseras för eventuella tecken på infektion eller inflammation vara säker på att patienten inte har tidsmässig arterit . Resultaten av dessa tester tar vanligen en dag eller två som skall bekräftas och ges till patienten som hans eller hennes läkare . Ring din läkare för resultaten , vänta inte för honom att kontakta dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.