återhämtningstiden efter ACL kirurgi

Om du precis har haft ACL kirurgi sedan tiden för återhämtning efter operationen är mycket viktigt att få benet tillbaka i form . Din läkare kommer att förklara hur man tar hand om ditt knä och plats för snittet . Kalla kompresser och knä höjd bidrar till att minska smärta och svullnad

Återhämtning i första och andra veckan

Under de första två veckorna tyngdpunkten kommer att ligga på att minska smärta och svullnad i knäet . Övningarna fokuserar på att förbättra rörlighet och stärka musklerna .

tredje och fjärde veckan

Vid den tid då patienten når den tredje veckan , borde smärta har praktiskt taget försvunnit . Här övningarna lägga mer tonvikt på gemensamt skydd som böjer knä och balansering .

fjärde till sjätte vecka

Under den fjärde till sjätte vecka , övningarna fortsätter som vanligt men med mer betoning på att balansera på kirurgiska benet och på att stärka vadmusklerna . Dessa övningar görs genom att öka och ner ett steg och genom stretching .

sjätte till tionde veckan

Denna fas betonas böja och sträcka knät med användning av vikter för att öka motståndet . I detta skede är rörlighet i benet och balans arbetade med hjälp av steg och utfall övningar .

tionde veckan och framåt

Övning fortsätter tills normala nivåer har uppnåtts. Ljus jogga på löpband är gjort . I fråga om en person som spelar sport , en funktionell ortos sätts på knä för att hjälpa till sportaktiviteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.