återhämtningstiden för axel operation

Den mänskliga skuldra är en av de mest instabila lederna i kroppen , eftersom det tillåter dig att rotera armen i många positioner . Denna typ av flexibilitet kan göra din axel utsatta för skador , som orsakar kirurgisk reparation och omfattande healing . Den tid det tar att återhämta sig beror dock på vilken typ av skada

Luxation

Enligt Centers for Disease Control and Prevention , ca 13 . 7 miljoner människor i USA sökt vård under 2003 för axelproblem . En ur led axel är den vanligaste av dessa skador , orsakade av extrema krafter som separerar den övre rundade delen av övre armen ben ( humerus ) från ledens uttaget ( glenoid ) .
fullständig återhämtning från en axel störningen tar vanligtvis 12 till 16 veckor .

Separationer

En axel separation uppstår när ligament som håller nyckelbenet och skulderbladet är helt eller delvis trasiga . Skadan kan vara så mild som en vrickning med en begränsad mängd smärta . För det mesta är den skada som ett slag mot axeln eller ned på en utsträckt hand. Ett annat namn för denna skada är en AC separation .
De flesta axel separationer läker inom två eller tre månader utan någon vidare inblandning .

Tendinit

Tendinit eller bursit är inflammation runt en sena . Senor är extremt starka komponenter av kroppen som ansluter muskler till ben och möjliggöra fri rörlighet i lederna . Senor ofta är väldigt flexibel men kan bli inflammerade på grund av överdrift repetitiva aktiviteter såsom simning eller styrketräning .
vid lindrig tendinit kan återhämtningstid vara så kort som två veckor . I extrema fall där problemet är kronisk eller fortsätter , fullständig återhämtning kan ta sex veckor .

Fraktur och artrit

Ett brott innebär en partiell eller total spricka genom ett ben . Brottet i ett ben uppstår oftast på grund av ett fall eller slag mot axeln. Återhämtningstiden beror på personens ålder, hälsa och svårighetsgraden av brottet . En mindre paus i ett barns axel kan läka helt inom några veckor , men i en äldre person en allvarlig fraktur kan kräva månader att läka .
Shoulder artrit orsakas av antingen slitage av brosk ( artros ) eller en inflammation ( reumatoid artrit ) av en eller flera leder . När axel artrit är avancerad och inte svarar på mild övningar , uppmärksammas ledbyteskirurgi där det gemensamma ytorna ersätts . Rehabiliterande övningar inleddes omedelbart efter operationen och är fortsatt ett år för att maximera återvinning av styrka , rörelseomfång och funktion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.