axel kirurgi problem

Om du behöver axel kirurgi , kommer du att få två alternativ . Du kommer antingen välja att ha ett öppet kirurgiskt ingrepp eller en artroskopisk förfarande . Det öppna kirurgiska ingreppet görs via ett litet snitt , medan en artroskopi görs genom en penna tunn som satts in i ett litet snitt . Oavsett vilket alternativ du väljer , vill du inte gå igenom operation och fortfarande har stelhet , smärta eller ett olöst axelproblem

Your Shoulder --- Mechanics

Du axel är gjord av tre ben --- överarmen , skulderblad och nyckelben --- och är en boll-och-uttag gemensamt . Bollen, på den övre delen av benet , passar in i den lilla uttaget på skulderbladen . Detta utgör den axelleden , även kallad Glenohumeral gemensamma . Uttaget är omgiven av mjuk vävnad . En slitstark och slät yta ligger på toppen av armen ben , men det är den tunna , innerfoder av det gemensamma som gör att axeln att röra sig.

möjliga komplikationer

Det är normalt att uppleva lite ömhet, stelhet eller smärta strax efter antingen typ av operation . Kan dock komplikationer av axel operation inkluderar tilltagande smärta eller svullnad , en sårinfektion , ovanliga blödningar och domningar eller stickningar i arm eller hand . Du kan också köra en feber dagen efter operationen.

Kirurgi Underlåtenhet orsaker

axeln kirurgi fel uppstår när omfattningen av din axelproblem inte tillräckligt diagnostiseras eller upptäckas . Även om din kirurg vet vad som är fel med din axel , kan det finnas ytterligare problem med axeln , som en rotator-cuff skada , som inte upptäcks i den första diagnosen . Enligt eOrthopod , det finns mer än ett problem som förekommer i 84 procent av alla operationer misslyckanden . Om dessa frågor inte identifieras och repareras under den första operationen , du är i riskzonen för en misslyckad förfarande och de eventuella ytterligare operationer .

maskinvaruproblem

Ett annat problem som kan uppstå under axel kirurgi innebär den " hårdvara " att kirurgen använder , som ankare , för att hålla axeln tillsammans . Till exempel, om hårdvara är placerad på fel plats , kan den orsaka tre problem : mjuk-vävnadsskador , lagret ner din ben eller artros .

Oupptäckt benförlust

Under din ursprungliga axel operation, kan din kirurg inser inte omfattningen av benförlust i området . Om du har en svår mängd chef förlust , öppen kirurgi och bentransplantat kan vara nödvändig . Om detta inte görs kommer humeral huvudet i sockeln pop ständigt under framåt rörelser eller rörelser . Detta är också känt som kronisk anterior dislokationer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.