höftoperation förfaranden

Olika sjukdomar och störningar bland annat artrit , traumatiska skador och höftledsdysplasi göra det hippa känsliga för skador . Höftoperation rekommenderas ofta som en form av behandling för många typer av höftproblem . Höftledsplastik rekommenderas för äldre patienter, medan Birmingham höftled och höft synovectomy är operationer rekommenderas för yngre patienter . Kirurgiska ingrepp allt från invasiva till minimalt invasiva beroende på problemet repareras och det förfarande som utförs .

höftledsplastik Arthroplasty

Hip ersättning artroplastik är ett kirurgiskt ingrepp som utförs för att ersätta höftleden med en konstgjord protes . En höftprotes omfattar ett uttag och en metallisk eller keramisk kula komponent . Uttaget har en liner som är tillverkade i metall, keramik eller plast . Den höftprotes är biokompatibla så att kroppen inte förkasta det . Höftprotes är normalt utförs på patienter med ledskador från skada eller artrit . Ett snitt kommer att göras på sidan av höften och alla sjuka ben och brosk kommer att tas bort . Den protetiska uttaget sätts in i bäckenben att ersätta den skadade sockeln . Den rundade toppen av lårbenet kommer att ersättas med proteser bollen komponenten .

Revision Höftkirurgiska

Revision höft operation kräver föregående protesen , omgivande vävnad , döda ben och cement avlägsnas innan en ny protes kan införas . Revision höftoperation är mer invecklad och tar längre tid att utföra än originalreservdelar kirurgi . Det kirurgiska ingreppet storlek kommer att variera beroende på storleken på protesen som för närvarande på plats eftersom den kommer att behöva tas bort . Trokanterna ben kan behöva sänkas för att ta bort protesen beroende på kvaliteten på ben som har lämnat efter sig.

Birmingham Hip Resurfacing Kirurgi

Birmingham ytersättningsprotes ( BHR ) är en annan form av artroplastik uppfanns så alternativa kirurgiska ingrepp för höftledsplastik. Fler ben bevaras vid ytersättningsprotes , vilket innebär att mer av den ursprungliga ben är kvar intakt . Den övre delen av lårbenshuvudet tas bort för att få stammen del av den totala höftledsplastik (THR ) protes . Lårbenet locket på BHR gör att lårbenet för att formas för att passa den gemensamma jordbrukspolitiken i stället för att helt avskuren vilket görs i höftledsplastik artroplastik . En kopp sedan kommer att placeras i acetabulum i uttaget av höften . är

Hip Osteotomi

Under protesoperation i höft- osteotomi höftben skära för att kunna flyttas , en ny inriktning och fast i en annan position . Den bärande gemensamma är isolerad med friskt brosk och sedan gemensamt är renoverats till en naturlig position .

Hip Synovectomy

Under hip synovectomy ett litet snitt görs så att läkaren kan titta in i höftleden istället göra en större och mer invasiva cut . Hip är synovectomy en artroskopisk förfarande vilket innebär att endast ett litet snitt görs , vilket gör det så att läkaren inte längre har att skära genom hud och vävnad för att få en titt på vad som kan orsaka höft smärta eller problem . När snittet saltlösning pumpas in i leden för att rensa bort sura ledvätska . Brosk kan också skrapas för att ge lindring för patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.