körning efter urinblåsan operation

Det finns flera typer av urinblåsan operationer , bland annat urinblåsan suspension kirurgi (för en slapp blåsa ) och inkontinens kirurgi (för en läckande urinblåsa ) . Läkare försöker oftast undvika att utföra urinblåsan kirurgi och kommer först att försöka mediciner , Kegel övningar och andra åtgärder innan operationen . Patienter som har en operation kan ha olika frågor om återvinning , inbegripet körning efteråt

Recovery Times

Recovery gånger varierar från patient till patient , beroende på vilken typ av urinblåsa kirurgi den enskilde har haft . Vissa typer av urinblåsan kirurgi ( öppen retropubic suspension kirurgi ) kräver en sjukhusvistelse . Återhämtningstid, inklusive känslor av obehag , kan vara upp till sex veckor efter operationen. Andra förfaranden polikliniska åtgärder och görs utanför sjukhuset. Vaginala och laparoskopiska ingrepp är klara med en kortare återhämtningstid , medan förfaranden ske genom buken kommer att bli en längre återhämtning. Hur snart patienten kan köra är beroende av tiden för återhämtning och typ av operation .

efter operationen

Varje patient får specifika instruktioner , beroende på vilken typ av urinblåsa operation de hade och hur väl operationen gick . De är vanligtvis ombedd att göra ett uppföljande möte inom två veckor från det släpps ut. De flesta patienter kommer att instrueras att undvika körning, med skumbad , simning , douching och ha samlag tills deras återbesök . Vissa patienter lämna sjukhuset med en urinkateter på plats . Patienter som lämnar med dessa urinkatetrar lär hur man hanterar katetern och bör ha en klar förståelse för vad man ska göra . Aktiviteten är oftast ökat successivt och i tid efter operationen. Patienterna är oftast rekommenderas att vila mycket och ta det lugnt de första veckorna och inte bör göra några tunga lyft .

Tips om kör efter operation

Enligt en artikel publicerad av Ulster Läkaresällskapet , det borde finnas nationella riktlinjer ge råd till patienter om kör efter operationen. De flesta reglering och riktlinjer anges att det är upp till föraren och läkare att avgöra när en patient är redo att köra igen efter operation , men många anser att nationella riktlinjer bör vara på plats .

Allmänna riktlinjer kommer att berätta för patienten att återgå till normal verksamhet, såsom dusch, kör-och gå till jobbet , så snart de känner att de kan . Löst sittande kläder bör göras tillgängliga , särskilt när man planerar att köra bil eller åka i bilen . Patienter rekommenderas att gå runt hela dagen för att påskynda återhämtningen.

Till en början är patienter uppmanas att inte sitta i mer än 45 minuter , speciellt i en bil . Patienter som ordineras smärtstillande rekommenderas att undvika att köra tills de har avslutat sina recept . Samma rekommendation gäller för patienter som har kateter på plats . Dessa patienter bör inte köra bil förrän katetern har tagits bort .

Alla normala verksamhet, inklusive körning , kan återupptas inom två veckor , med undantag av motstånd och styrketräning .

Smärta och bilkörning

Bladder operation brukar beskrivas som att ha en något smärtsam återhämtning tid . Även om patienten vanligen är tillåtet att köra inom två veckor från operationen , kan han eller hon upplever en hel del smärta att göra det . Beroende på vilken typ av fordon patienten har , kan komma i och ur vara svårt och en stepstool kan användas för att göra processen enklare , särskilt för patienter som kör stadsjeepar , lastbilar pickup och större fordon . Patienter bör undvika att få i och ur låg Fordonen och, om pengar så tillåter kan överväga att hyra ett fordon som är lätt att komma i och ur om du kör inte kan undvikas .

Det finns många vardagliga åtgärder som kan vara smärtsamt för patienten efter operationen. Till exempel att mängden tryck som behövs för foten ska pressas ner på golvet pedalerna kan orsaka en del obehag och smärta . I själva verket kan det vara ganska svårt att tillämpa någon press alls . Tjocka sulor skor kan hjälpa till med detta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.