långsiktiga effekter av acl kirurgi

Främre korsband ( ACL ) kirurgi är reparationen av brosk i lederna i knäet. Idag med ny rekonstruktion teknik kan en patient lämna sjukhuset inom en halvtimme för att ha operationen . Effekterna av ACL kirurgi kommer att bero på tiden mellan skada och göra operation , plus skador på brosk

Movement eller Motion efter ACL Kirurgi

knä övningar inleddes omedelbart efter operationen , så att patienten kan återfå och förbättra styrka , rörelse och flexibilitet . Rörelse är möjlig med hjälp av kryckor .

idrottsaktiviteter i de första månaderna

När svullnaden i knät försvinner och patienten kan lämna partiell rörelser , kan han återgå till ljus idrottsverksamhet som cykling och jogging .

fullfjädrad Sport

Beroende på givarens transplantat som används i ACL kirurgi , patientens framsteg och återhämtning , kan patienten återgå till nära normal idrottsliga verksamheten ett år efter operationen.

postoperativ Artrit

ACL rekonstruktiv kirurgi kan resultera i postoperativ artrit , beroende på slitage av artikulära ytan . Detta har blivit den enda anledningen till idrottare måste sluta spela .

TenYears efter ACL kirurgi

Om patienten har möjlighet att ringa vanliga knä rörelse , sedan 10 år efter operationen skulle hon ha sin normala styrka tillbaka . Om styrkan i knäet är mindre , kommer det att resultera i lägre funktionalitet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.