vad som väntar efter ryggkirurgi

Den typ av ryggkirurgi du kommer att bestämma längden av din läkningstiden . Tillbaka kirurgi är ett ingrepp som vanligtvis görs för att rätta till nervskador på grund av komprimerade skivor . Mest tillbaka kirurgi har goda resultat

Återhämtningstid

Räkna med en återhämtningsfas på minst tre till 12 veckor , beroende på vilket område av ryggraden som drivs på och omfattningen av den skada på din tillbaka .

Sjukhusvistelse

din sjukhusvistelse kan vara så kort som en vecka om du bara har livmoderhalscancer operation , eller det kan vara en fråga om en vecka eller två . En person som har skolios eller allvarlig skada från en olycka kan behöva stanna längre .

Den första dagen

Första dagen på sjukhuset kommer att ägnas åt vila . Du har genomgått en stor , invasiv kirurgi , så du kommer sannolikt att behöva en ansenlig mängd smärtbehandling. Du kommer att få en flytande diet tills tarmarna vakna . De är de sista att vakna upp efter sedering .

Andra dagen

Den andra dagen kommer alla rör som kan ha införts tas bort , och din smärta medicin att justeras. Du kommer antagligen behöva gå upp och gå också. Den andra dagen får du en hel måltid så länge din mage har börjat fungera normalt .

rehabilitering

Tillbaka operationen kräver en rehabilitering , som kan variera från liten till stor. Din rehabilitering kommer att bestå av en hel del promenader , som anses vara den bästa övning för ryggkirurgi patienter . När du går hem kommer din rehabilitering fortsätta . Människor som har omfattande kirurgi gå ibland till en rehabiliteringsenhet genomgå mer rigorös rehabilitering .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.