Hur hittar jag tidningsartiklar om hiv & AIDS?

Söka tidningsartiklar om hiv eller aids inte är en svår uppgift. Det finns flera resurser, både online och offline, som du kan använda för att hitta den information du söker. Allt du behöver är tillgång till Internet och en resa till ditt lokala bibliotek
1.
Gör en sökning på Internet. Gå till en sökmotor (Google, Yahoo, etc. ) och skriv "HIV /AIDS tidningsartiklar. "Inte bara kommer du få ett urval av online arkiv från tidningen webbplatser du även hittar webbkataloger den funktionen samlingar av artiklar om den specifika frågan du söker efter.
2.
Besök en tidnings hemsida som direkt. Många tidningar har gamla artiklar tillgängliga via sökning på nätet. Exempelvis, om du besöker New York Times webbplats (www. nytimes. com), kommer du se en ruta i övre vänstra hörnet som gör att du för att söka efter ett ämne. Skriv "HIV" eller "AIDS" i rutan och klicka på "Sök. "Siten kommer att visa alla tillgängliga artiklar i ämnet.
3.
Besöker en webbplats som arkiv artiklar från många tidningar. Newspaperarchives. com eller Classicnewspapers. com, till exempel, gör att du kan sök miljontals artiklar från tidningar som går tillbaka så långt som till 1700-talet. Det är en avgift, men du har ett val av en årlig eller månatlig fakturering om du väljer att prenumerera på tjänsten.
4.

Sök tidningen databas på ditt lokala bibliotek. Även om du kan fysiskt gå till biblioteket och söka igenom mikrofilm versioner av artiklar, mest biblioteken kan du också söka på nätet också. Skriv "HIV" eller "AIDS" i artikeln sökmotorn finns på webbplatsen.
5.
Kontakt lokala tidningar att begära kopior av artiklar om hiv eller aids. Beroende på tidningen, kan det eller inte kan enas om att begäran. Exempelvis gör San Francisco Chronicle alla artiklar från 1995 till idag tillgängliga online, men kommer inte att acceptera förfrågningar om äldre artiklar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.