Varför är beslagen ett tecken på gliom ?

Gliom är en form av cancer som kan börja i ryggraden eller hjärnan . Gliom är en cancersvulst på en typ av celler som kallas gliaceller cell . Gliaceller är inte neuron men är istället en typ av stöd cell för nervceller , som ger dämpning och näringsämnen, samt medhjälp i avlägsnandet av toxiner . Till skillnad från nervceller , gliaceller kan dela , vilket gör dem en kandidat för att bilda cancer

Effekter av Gliom

Gliom kan orsaka en rad symptom , beroende på deras placering . Gliom i hjärnan kan orsaka huvudvärk , illamående och kräkningar . De kan också orsaka störningar av kranialnerver ( som kontrollerar ansiktsmusklerna ) och ibland kramper.

Gliom och beslag

förmåga gliom att orsaka epileptiska anfall beror delvis på deras placering . För en gliom att orsaka ett anfall , i allmänhet kommer att placeras i eller nära en av de kraniala bihålor . Eftersom bihålorna ansvarar för cirkulation av ryggmärgsvätskan , en gliom kan det orsaka en uppbyggd av tryck i hjärnan , vilket kan leda till neurologiska symtom såsom kramper .

intrakraniella trycket

Trycket i cerebrospinalvätskan ( intrakraniellt tryck) kan ha en dramatisk effekt på hjärnans funktion . När det intrakraniella trycket blir för högt kan det leda till att nervcellerna att bli olämpligt stimuleras . Detta kan leda till att brand elektriska impulser , vilket kan leda till ett anfall .

andra mekanismer

Gliom kan också leda till kramper , eftersom deras förmåga att leda elektricitet . Gliom kan effektivt sätt bedriva elektriska impulser , som ibland kan orsaka onormal kopplingar mellan hjärnceller . Detta kan leda till oorganiserad elektrisk aktivitet i hjärnan , vilket också kan leda till kramper .

Behandlingar för Gliom-besläktade Anfall

När en gliom orsakar kramper , finns det några olika typer av behandlingar , beroende på platsen av gliom . Det mest effektiva är kirurgiskt avlägsna gliom , om den är tillgänglig . Andra alternativ är kemoterapi och strålbehandling , som kan krympa gliom och stoppa anfall . Slutligen, om andra behandlingar har visat sig vara ineffektiva , kan små hål borras i skallen för att lindra trycket .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.