Vilka är symptomen av osteosarkom ?

Osteosarkom är en av de vanligaste och mest utbredda formerna av skelettcancer , som står för cirka 35 % av alla bindväv . Osteosarkom kännetecknas generellt av utvecklingen av cancer fastigheter i Osteoblastceller som presenterar kantar den yttre ytan av det mänskliga ben . I de flesta fall osteosarkom uppträder i allmänhet i närheten av området strax under knäet , även om orsaken till händelsen är fortfarande inte klart

Orsaker av osteosarkom

Trots upprepade försök under årens lopp av forskare över , den exakta orsaken eller faktor som leder till utveckling av osteosarkom är fortfarande okänd. Men enligt en färsk studie utförd av Mayo Clinic, exponering för strålning som avges från kemiska element som Fluor och Radium , främst i förorenat vatten , ofta kan öka risken för att utveckla osteosarkom hos individer som de leder till utveckling cancerogena egenskaper i kroppens celler på grund av strålning från dem .

Smärta

Smärta är det vanligaste symtomet som är associerad med osteosarkom . Den person som kan uppleva olika former av smärtor , såsom skelettsmärta och lokal smärta . Skelettsmärta är en form av smärta som en patient av osteosarkom i allmänhet upplevelser nära de drabbade benet . Denna smärta förvärras under natten på grund av orörlighet av benet medan du sover. Å andra sidan lokal smärta är en typ av smärta i allmänhet upplevt i hela kroppen och vanligen runt ryggen och nedre höften .

Svullnad

Ett annat vanligt symptom i samband med osteosarkom är svullnad av ben och leder . I fall av osteosarkom där tumören är stor , kan denna tumör ibland sticker utåt vilket leder till en svullnad och inflammation i närheten av lederna eller de drabbade ben .

andra symptom

Andra vanliga symtom som vanligtvis förknippas med osteosarkom innefattar hög feber , trötthet , överdriven viktminskning , benskörhet som därmed leder till frakturer på ben , svårigheter att röra sig under någon form av fysisk aktivitet på grund av extrem smärta som upplevs som ett resultat av osteosarkom och i vissa sällsynta fall anemi är också förenad med osteosarkom .

behandlingstekniker används för att bota Osteosarcoma

Generellt behandlingsformer som ges till patienter varierar kraftigt från patient till patient beroende på storleken av tumören , och det stadium då cancern diagnostiseras och det allmänna hälsotillståndet hos patienten .

Men några av de gemensamma behandlingsmetoder som används inkluderar neoadjuvant kemoterapi och strålbehandling . Neoadjuvant kemoterapi är en form av kemoterapi metod som i allmänhet ges till patienter som lider av osteosarkom som ofta efterträds av kirurgisk behandling.

Strålbehandling å andra sidan är en behandlingsform där patienten utsätts ofta till hög energi våg som X-strålar och gammastrålning . Denna exponering för vågor hjälpa till att förstöra cancerceller samt cancertumörer i kroppen på grund av den intensiva strålning från dem .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.