cancerceller lymfkörtel symtom

Cancersjukdomar lymfkörtlar innebär att en person har utvecklat antingen en primär form av cancer inom lymfan , mer känd som lymfom, eller en sekundär form av cancer , vilket skulle vara metastaserande cancer , där cancern har spridit sig till en eller flera av lymfan noder . Oavsett hur cancer i lymfkörtlarna kom , finns det några mycket distinkta symtom som kan hjälpa ange om man lider av detta speciella tillstånd

Svullnad

För de flesta människor , är det första symtomet på en cancersvulst lymfkörtel viss nivå av inflammation eller svullnad i en lymfkörtel . Detta kan kännas (och ibland ses med blotta ögat ) i lymfkörtlar i halsen, armhålan eller ljumsken . En svullen lymfkörtel är ganska fast och uppvuxen , men erbjuder ingen verklig smärta eller ömhet vid beröring . I grund och botten verkar det precis som en svullen körtel .

Trötthet

Som med många former av cancer , cancer i lymfkörtlarna ger vanligtvis med sig en viss trötthet och utmattning . Detta beror delvis på vad cancer faktiskt gör för kroppen . Cancerceller huvudsakligen användas mer kalorier än en genomsnittlig , frisk cell , vilket leder till undernäring och så småningom en ökad trötthet eller utmattning . Även kroppen naturligt försöker bekämpa dessa cancerceller , vilket oundvikligen tar en vägtull på systemet och bär en person ut .

Viktminskning

går hand i hand med trötthet är oftast symptom på viktminskning . Till en början kan man inte märka någon större förändring i sin vikt , men som cancer fortskrider kan han börja märka vad som bäst skulle kunna beskrivas som en oförklarad förlust i vikt .

Smärta

En annan ganska vanligt symptom på cancer lymfkörtlar innebär en smärta eller obehag i magen . För vissa är denna smärta ganska mild , även trist. För andra kan denna smärta vara relativt stark eller skarpa . Det beror egentligen på hur en persons kropp reagerar på själva cancern .

Klåda

Denna speciella symptom verkligen skiljer denna form av cancer med undantag från de flesta andra cancerformer . När någon lider av cancer lymfkörtlar , kan hon börjar märka att hennes hud är i själva verket itchier än normalt . Det kan vara en bit hud , en hel bihang eller kroppen som helhet .

nattliga svettningar

Vissa människor drabbas också av nattliga svettningar när man lever med cancer lymfkörtlar . En person börjar uppleva en förhöjd nivå av svettning som kan väcka honom under tider av vila . Genom kursen av sjukdomen , kan han uppleva återkommande episoder av nattliga svettningar och sedan gå igenom en period av upphörande .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.