olika cancerbehandlingar

Cancer kan utvecklas i olika delar av kroppen , och det inträffar när normala celler utvecklas till onormala celler , och de börjar växa och dela . Om det upptäcks tidigt är de flesta cancer behandlingsbar , och många människor går på att leva ett hälsosamt liv. Tyvärr , om inte diagnostiseras tidigt , kan cancer fortsätta att växa och sprida sig till andra organ . När detta händer, blir det svårare att behandla sjukdomen , och en patients överlevnad minskar takt . Det finns olika sätt att behandla cancer . Och behandling beror i allmänhet på vilken typ av cancer , och svårighetsgrad.

Symtom

symptom på cancer är starkt beroende på vilken typ av cancer . Men i de flesta fall kan patienter klaga ursprungligen av en ihållande smärta som inte svarar på mediciner eller behandlingar hem . Dessutom kan en överväxt av cancerceller medföra en märkbar klump under huden , vilket är vanligt i testikelcancer , bröstcancer , sköldkörtelcancer och lymfom .

Cytostatika

Cytostatika är en stark , cancer medicin utlovat att förstöra cancerceller celler . Om diagnosen ställs tidigt , kan läkare rekommendera en låg dos av kemoterapi , medan förväg stadier av cancer normalt kräver en högre dos . Cytostatika läkemedel sätts antingen muntligt eller genom venerna . Tyvärr har detta cancerbehandling obehagliga biverkningar såsom diarré, kräkningar , trötthet och håravfall .

Strålbehandling

Strålning en annan effektiv cancerbehandling , använder hög energi för att förstöra cancerceller och krympa tumörer . Behandling ges externt , och strålning används ofta för att behandla tidig cancer . Läkare kan rekommendera strålbehandling tillsammans med cellgifter och kirurgi. Biverkningar av strålning är illamående , lågt blodvärde och trötthet .

Kirurgi

Beroende på typ och stadium av cancer , kan läkare rekommendera en operation för att helt ta bort cancerceller eller tumörer från kroppen . Före operation , kan strålbehandling bli nödvändigt att krympa en stor tumör . Och efter operation, kommer patienter fortsätter sannolikt kemoterapi eller strålterapi tillfälligt för att förstöra cancerceller .

Alternativa behandlingar

I samband med konventionell cancerbehandling, kan patienter anställa naturliga eller alternativa terapier. Enligt Mayo Clinic , kan massage och akupunktur lindra smärta och illamående i samband med cancer , medan ingefära kan kontrollera illamående och kräkningar efter kemoterapi . Dessutom kan antioxidanter , som förstör fria radikaler i kroppen och främja ett friskt celltillväxt , bromsa utvecklingen av cancer . Antioxidanter finns i vitamintillskott , fullkorn , frukt och grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.