tidiga tecken på barnleukemi

En diagnos av cancer hos ett barn är en av de mest skrämmande händelserna en förälder kan få . Barnleukemi , en av de vanligaste barncancer , kan botas , men bara om fångas innan den kan spridas . Föräldrar behöver känna till tecken av barnleukemi , så deras barn kan få hjälp så fort som möjligt

Vad är leukemi ?

leukemi är en typ av cancer som drabbar de vita blodkropparna . Den har fått sitt namn från dessa vita blodkroppar som kallas leukocyter . När ett barn har denna cancer , kommer hans kropp producerar för många vita blodkroppar och ett ineffektivt mängden röda blodkroppar och blodplättar . De vita blodkropparna är onormala och inte gör sitt jobb att skydda kroppen mot sjukdomen , som ökar risken för infektion . Leukemier svarar för en fjärdedel av all cancer i amerikanska barn .

Fevers Infektioner

En av de första tecknen av barnleukemi är en ökning med feber och infektioner . Eftersom dessa barn har nedsatt immunförsvar , kommer de att ofta sjuka , ibland allvarligt . Eftersom deras kroppar inte kan slåss av infektioner bra , kommer de ofta svårare sjuka från en vanlig förkylning eller andra vanligtvis milda skick . Det är inte ovanligt att barn med leukemi drabbas av ett tillstånd efter varandra i snabb följd , eftersom deras immunförsvar inte kan återhämta sig från en infektion innan de utsätts för en annan .

Anemi

Anemi är ett annat vanligt tidigt tecken på barnleukemi . Anemi är ett tillstånd som uppstår när det inte finns tillräckligt syretransporterande röda blodkroppar i kroppen . Leukemi patienter har ofta detta , eftersom onormala vita blodkropparna tar upp rummet som de röda blodkropparna normalt skulle uppta . Anemi orsakar barn att vara tröttare än normalt , saknar energi att leka och drabbas av anfall av andnöd . De kan ha näsblod , och när de är skurna, kan såret ta längre tid än normalt att läka .

andra symptom

En del barn med leukemi kommer att ha svullna lymfkörtlar, som ibland kallas körtlar , i hela kroppen . Andra med denna barncancer kommer känna dig trött hela tiden , även utan anemi . Gemensam eller skelettsmärta är ett annat vanligt symtom , och många patienter leukemi kamp med deras aptit . Blekhet , lätt blödning eller blåmärken , andningsproblem, är svullnad av buken och oförklarlig viktminskning andra tidiga symptom .

Prognos

Samtidigt som en diagnos av barncancer är alltid svårt på en familj , är de goda nyheterna om leukemi att den har en hög eftergift takt. Om cancern fångas innan den har en chans att spridas i mjälte, lever eller centrala nervsystemet , är botemedlet varit hög . Vid akut lymfatisk leukemi , den vanligaste typen av leukemi hos barn , är 5-årsöverlevnaden över 80 procent , enligt American Cancer Society . Uppföljning kemoterapi är nödvändigt för de flesta patienter , för att hålla cancer i remission .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.