hem behandling för hudcancer

Det finns tre huvudsakliga typer av hudcancer : malignt melanom , skivepitelcancer och basalcellscancer . Vanligast du skulle söka råd och behandling från en onkolog och /eller hudläkare . Men det finns några hem behandlingar och försiktighetsmått du bör följa i tillägg till medicinsk behandling du får från din läkare så att du får ut mesta möjliga av din behandlingsplan och ha en säker återvinning

Skydd mot solen

Det är mycket viktigt att skydda huden från solens skadliga ultravioletta strålar , särskilt efter att ha medicinsk behandling eller borttagning av hudcancer . Undvik att vara i solen från 10:00 till 16:00 , eftersom det är då den är som starkast . Men oavsett vilken tid på dagen du är utanför , är det viktigt att du bär rätt kläder för att skydda huden , till exempel en långärmad tröja , en mössa med ett brätte som nyanser ditt ansikte , hals och öron och byxor Snarare än shorts , som täcker dina ben .
Använd alltid solkräm med en solskyddsfaktor på minst 15 som skyddar mot både UVA-och UVB -strålar , och håll dig borta från solarier och solbad .

Självundersökning

Du är din första försvarslinjen där din kropp är i fråga, så gör regelbundna egna undersökningar för att leta efter tecken på Hudförändringar . Leta efter eventuella förändringar i huden , särskilt när du har mol eller utväxter hud . Också vara medvetna om förändringar i färgen på huden och mullvadar , samt eventuella förändringar i form eller storlek . Lär dig var dina lymfkörtlar är så att du kan kontrollera dem för svullnad regelbundet . Om du hittar något utöver det vanliga , se din läkare omedelbart.

verkställande biverkningar av cancerbehandling

strålning och kemoterapi kan vara mycket hårt på en person , så lära sig att hantera deras biverkningar är absolut nödvändigt . Ät en hälsosam kost och ta de mediciner som din läkare har ordinerat för att hjälpa till med sådana symptom som illamående och kräkningar . Rådgör alltid med din läkare om din specifika biverkningar .

Curaderm

Curaderm är en kräm som gjorts med aubergine som appliceras direkt på huden . Det fungerar genom att få djupt i hudcellerna och hjälper lös cancerceller . När krämen appliceras det bör täckas med ett skyddande hölje , såsom mikro band , för att hålla grädde på området under en längre tid . Krämen , som bör tillämpas flera gånger om dagen , sägs ha en 78 procents framgång vid behandling av hudcancer och precancerösa celler . Det kan ta en vecka till några månader för att se resultat .

Kommunikation

Det är mycket viktigt att hålla linjerna i kommunikationen med din läkare öppen , eftersom du är den som kommer att märka någon skillnad i din hud. Rapportera alla ändringar så snabbt som möjligt så att du fånga saker tidigt , som nyckeln till framgångsrik återhämtning är tidig upptäckt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.