Vilka tecken och symtom på hjärntumör ?

Brain Cancer är en elakartad massa växer i hjärnan . Det finns två former av hjärncancer : primär , vilket är mer sällsynt och börjar i hjärnan . Typer av primära hjärntumörer inkluderar akustisk neurom , astrocytom , ependymoma , ependymoblastoma , medulloblastom , meningiom , neuroblastom , oligodendroglioma och pineoblastoma . Sekundära , eller metastaserad hjärntumörer , är där cancern sprider sig till hjärnan från ett annat område . Den vanligaste cancerformer som har metastaser i hjärnan är bröstcancer , tjocktarmscancer, njurcancer , lungcancer , melanom , neuroblastom och sarkom . Tecken och symtom för hjärncancer variera beroende på den plats i hjärnan , den räntesats som tumören växer och dess storlek

Huvudvärk

Huvudvärk kan vara ett tecken på en hjärntumör , men dessa är huvudvärk som nyligen har börjat eller har ändrats i mönster . Dessutom kan en ökad svårighetsgrad eller frekvens också vara ett symtom på en elakartad hjärntumör . Men eftersom huvudvärk är också symptom på stress och andra sjukdomar är det viktigt att se en läkare om din huvudvärk förefaller onormal eller inte svarar på medicinering .

synproblem

Beroende på var i hjärnan tumören befinner sig är Kan det också påverka synen . Exempel på vision problem som kan orsakas av en hjärntumör är dimsyn , dubbelseende och förlust av perifera seendet . Dessa synproblem kan långlivade och kan innehålla mer än en typ av vision problem .

rörlighet och balans

För vissa typer av hjärnan cancer , kan patienter uppleva problem med rörelse eller balans . Ett tecken är en gradvis förlust av känsla i en lem , eller förmågan att röra en lem . Dessutom kan svårigheter med balans också vara ett symptom , särskilt om det finns någon tidigare balans frågan .

Personlighet och beteendemässiga förändringar

Om elakartad tumör ligger på eller mot pannloben , kommer symptomen är personlighet och /eller beteendeförändringar . Detta kommer att involvera patienten i egenskap av ytterst olika eller reagera på ett udda sätt , och kommer att märkas att människor omkring honom .

Anfall

kramper, särskilt när det finns ingen tidigare historia , är ett möjligt tecken på att det finns en hjärntumör . Kramper är viktiga att se upp för , som ett beslag kan resultera i skador.

Varning

Eftersom symtomen kan variera beroende på var i hjärnan tumören , kan patienter eller inte får uppleva de ovan listade tecknen . Därför är det viktigt att titta på några avvikelser , och kontakta din läkare om något bekymrar dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.