strålning efter bröstcancer

År 2008 fanns det 2. 500 tusen kvinnor i USA som hade överlevt bröstcancer , en sjukdom som innebär att tillväxten av maligna tumörer inom bröstvävnad . Operation för att avlägsna tumören eller bröstet är en av de vanligaste typerna av behandling , och detta normalt tar bort cancervävnaden , dock är strålbehandling ordineras ofta efter bröstcancer operation så att alla cancerceller har eliminerats

Betydelse

Strålbehandling är ofta preskriberas efter bröstoperation när en kvinna upplevelser spridning av cancer till fyra eller fler lymfkörtlar , de små körtlar omgivande bröstvävnad .

Funktion

Strålbehandling använder olika former av radioaktivt material för att förstöra eventuella kvarvarande cancerceller i kroppen , speciellt i områden utanför bröstet om cancern lyckades sprida sig.

Typer

Intern strålning utförs genom att injicera cancer i bröstvävnaden med en nål eller kateter . Yttre strålning använder en maskin för att genomföra strålning vågor i bröstvävnaden och är den typ som används mest efter bröstcanceroperation .

Tidsplan

Strålbehandling vanligtvis utförs regelbundet under en period av 5 till 7 veckor .

Överväganden

En kvinnas onkolog eller kirurg kommer att göra det slutliga beslutet om behovet av och varaktigheten av strålbehandling efter bröstcancer kirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.