tecken på ansiktet hudcancer

Hudcancer kan utvecklas var som helst på kroppen , men ingenstans är det mer märkbar eller besvärande än i ansiktet . Eftersom ditt ansikte är utsatt för solen ofta , det finns en högre sannolikhet för hudcancer utvecklas i hårbotten , nacke , läppar och öron . Flera typer av hudcancer kan visas på ansiktet . Vissa visar upp snabbt , och andra tar år att utveckla . Det är därför förstå varningssignaler om ansiktet hudcancer är avgörande för tidig diagnos och behandling

Melanom

En typ av hudcancer är melanom. Det kan dyka upp var som helst och kunde visa upp i en mullvad du redan har . Detta är den dödligaste formen av cancer , så om du märker någon av följande tecken , se din läkare omedelbart. Typiska symtom är bruna fläckar med mörka områden , en mullvad som blödningar eller förändringar på något sätt , eller glänsande knölar som är fast vid beröring .

squamous cell carcinoma

En annan hudcancer typ är skivepitelcancer. Det kan sprida sig ganska lätt men är också lätt att behandla . På ditt ansikte , kommer en skivepitelcancer ser ut som en platt lesion som har en sprucken eller som har en knaprig utseende . Du skulle kanske även märka en liten knöl som är röd och hård .

Merkel cell carcinoma

Merkel cell carcinoma är mycket ovanligt, och visar upp en rosa eller blå liten knöl som är i hårsäckarna eller höger under ytan av huden . Det kan vara små eller lika stor som 2 inches , och det växer mycket snabbt , ofta sprids över hela kroppen . Detta gör att tidigt upptäcka en hög prioritet.

basalcellscancer

En av de vanligaste typerna av hudcancer som kallas basalcellscancer . Denna cancer inte sprids lätt och är lätt att behandla . Det visar upp vanligen som waxlike bula i ansiktshud , inklusive öron och hals . Det är viktigt att kontrollera din hud för förändringar så att du kan hitta några nya skador eller bulor som de visas .

Kaposis sarkom

en sällsynt typ av hudcancer som kallas Kaposis sarkom , och det kan orsaka lila områden att utveckla på huden eller i slemhinnorna . Detta beror på att cancer påverkar blodkärlen i huden . Det är mycket sällsynta och vanligen förekommer i dessa med undertryckt immunförsvar.

talgkörtelaktiviteten carcinoma

Den sista typen av hudcancer som kallas en sebaceous cell carcinoma . Denna cancer är ganska ovanligt och påverkar olja körtlar . Det visar oftast upp som en liten knöl som är färglös och smärtfri . Men även så kan den sprida sig snabbt och tyst . Ögonlocken är särskilt omfattas av detta hudcancer form .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.