bröstcancerbehandling planering

Bröstet består av en mängd olika vävnader , däribland fettceller , körtlar och bindväv . De flesta bröstcancer uppstår när körtelceller utveckla genetiska mutationer som orsakar cellerna att växa onormalt och inte reagera på normala signaler som talar om för cellerna att sluta växa . Som ett resultat av dessa celler blir cancerceller . En fara för bröstcancer är förmågan hos dessa cancerceller att flytta till andra vävnader såsom ben , hjärnan och lungorna där de kan orsaka organskada och slutligen döda patienten .

Diagnos och planering

Varje fall av bröstcancer är unik , varför planeringen av behandlingen är så viktigt . Enligt Breastcancer. org , efter diagnos av bröstcancer har gjorts , kommer en läkare arbetar med patienten att komma med en plan för att behandla cancer . Den viktigaste faktorn kommer att vara patologi rapport , som kommer att innehålla information om vilken typ av bröstcancer har förekommit liksom huruvida cancern har spridit sig . Andra faktorer är resurser-både patientens och de i område sjukhus-. att avgöra vilken typ av behandling plan som fungerar bäst

typer av behandlingar

för att behandla bröstcancer framgångsrikt , är det viktigt att antingen helt döda eller ta bort cancerceller , eller att åtminstone hålla cancer tillväxt under kontroll under en längre tid . Som ett resultat kommer läkarna försöker ofta flera metoder att behandla bröstcancer för maximal effekt. För närvarande de viktigaste alternativen för behandling av bröstcancer är kirurgi ( erbjuder de bästa förutsättningarna för totalt borttagande av cancer om kirurgi är möjlig ) , strålterapi ( använder högenergetiska röntgenstrålar för att döda cancerceller ) , kemoterapi ( förgiftar cancerceller ) , hormonell behandling ( blockerar hormoner som främjar tillväxten bröst cancer cell ) och inriktade terapier ( blockerar effekterna av vissa proteiner och kemiska signaler att cancerceller använder för att växa ) .

cancercell Variation och planering

Enligt Breastcancer. org , en av anledningarna till varför så många olika typer av behandling är nödvändig beror på många olika celler som kan inträffa inom en enda tumör . Med tiden utvecklar DNA celler i en tumör förändringar kallas mutationer. Som ett resultat , trots att cellerna i tumören kom från en enda grupp av celler, celler i tumören börjar få olika egenskaper , vilket gör dem motståndskraftiga mot vissa typer av behandling . Dessa förändringar kommer att vara annorlunda hos alla patienter. Ofta före behandling för bröstcancer startas kommer en läkare ta ett vävnadsprov inom huvudområdet tumören , en så kallad biopsi , och kommer då att titta på dessa celler i mikroskop . Ibland utseende av dessa celler kommer att bidra till att ge en uppfattning om vad behandlingar kommer att fungera. Dessutom kan biologiska tester göras för att leta efter vissa kemiska markörer som också kan ge en uppfattning om vilka typer av terapi dessa celler ska svara på. Slutligen kommer läkaren ser också att se om cancerceller har spridit sig till andra vävnader , en process som kallas metastaser . Om tumören inte har spridit sig , kan det vara möjligt att helt bota cancer genom kirurgiskt avlägsnande , som ofta följs upp med strålbehandling för att säkerställa att alla cancer har tagits bort . Om tumören har spridit sig , kan andra behandlingar , såsom kemoterapi och hormonell behandling anges . Varje kurs av cancerbehandling kommer att vara annorlunda .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.