dieter för lungcancerpatienter

Av alla cancerformer , lungcancer rankas som den näst vanligaste och orsakar mest dödsfall i cancer i USA förlorad aptit är vanligt hos cancerpatienter , särskilt bland dem som genomgår kemoterapi . Men att få den näring som du behöver kan hjälpa dig att förbli starkt och behålla energi . Nedan är några av de livsmedel för att lägga till din diet om du är en lungcancer patient

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker är viktigt att din kost och är rika på antioxidanter . Vissa frukter och grönsaker kallas helande föda , eller naturliga kemoterapi . Antioxidanter finns i frukt och grönsaker eliminera kedjereaktion som producerar fria radikaler i våra kroppar . Fria radikaler är genom oxidering , som skadar våra celler . Grönt te , vitlök , lök , tomater , soja , broccoli , blomkål och vitkål är höga i antioxidanter och bör vara en del av din vanliga kost . Grönt te innehåller många antioxidanter kemikalier och har 500 gånger effekten av vitamin C. vitlök och lök kan bidra till att begränsa produktionen av cancerframkallande kemikalier . Tomater innehåller antioxidanter som kallas lykopen , som bidrar till att förhindra vissa typer av cancer . Frukter såsom vattenmelon och papaya innehåller också lykopen . Grön , bladgrönsaker som broccoli, blomkål och vitkål innehåller sulforaphane , som ökar produktionen av fas II Enzymer . Dessa enzymer ta bort cancerframkallande ämnen från celler .

hälsosamma fetter

organ begära hälsosamt fett för att fungera , så det är viktigt att identifiera de goda fetter för att inkludera dem i din kost. Nyttiga fetter och oljor hjälper till att reglera nervsystemet samt blodtryck , hjärtfrekvens , blodkärl förträngningar och blodproppar . De har också många andra fördelar, bland annat transporterar fettlösliga vitaminer som vitamin A, D , E och K från maten i din kropp. Hälsosamma fetter innehåller olivolja , linfröolja och essentiella fettsyror som Omega -3 . Essentiella fettsyror stöd för att förhindra tillväxt cancercell . Omega-3 fettsyror finns i lax , räkor , valnötter och rå tofu , men de kan också tas i tablettform .

Att äta rätt mat och att få rätt näringsämnen är viktigt för att bekämpa lungcancer . Alla livsmedel som nämns ovan bör ingå för en välbalanserad kost . Rådgör med din läkare innan du börjar någon diet eller motion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.