prevention av lungcancer

Även om det inte finns några garanterat sätt att förhindra lungcancer , kan risken minimeras avsevärt . Lungcancer är den främsta orsaken till cancerrelaterade dödsfall i USA , med en av de högsta nivåerna cancer dödsolycka

Rökning förbjuden

Rökning orsakar 90 procent av alla fall av lungcancer . Att inte röka är den enskilt viktigaste lungcancer förebyggande åtgärd. Avsluta och även minskning av den mängd rökt både kan drastiskt minska risken för lungcancer också.

nr passiv rökning

Passiv rökning leder också till lungcancer . Om du bor eller arbetar med rökare , be dem att antingen sluta eller för att bara röka utomhus .

Radon Detektorer

Efter cigaretter , är exponering för radon den näst vanligaste orsaken till lungcancer . Har ditt hem och kontor testade och installera radon detektorer på båda ställena.

Undvik Cancerframkallande ämnen

Många industriella miljöer har kemikalier som är kända för att orsaka cancer . I synnerhet kan pågående inandning leda till lungcancer . Följ alltid korrekt säkerhetsrutiner, främst i form av bärandet av masker när så är lämpligt .

Hälsosam kost

En hälsosam kost är ett viktigt steg i att förebygga eventuella cancer , inkluderat lungcancer . Äta gott om fullkorn , frukt och grönsaker garanterar att din kropp får de näringsämnen som behövs för att bekämpa cancer och för en optimalt fungerande immunförsvar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.