äggstockscancer och smärta i nedre ryggen

Smärta i nedre ryggen kan vara en av de tecken eller symtom på äggstockscancer. Äggstockscancer är inte allmänt symtomatisk tills dess framskridet stadium , så det kan vara mycket svåra att behandla . Om du upplever smärta i nedre ryggen , särskilt i kombination med andra symtom på äggstockscancer är det viktigt att tala med en läkare . Smärta i nedre ryggen kan också vara ett tecken på att äggstockscancer har spridit sig eller spridit sig till skelettet . Slutligen kan vissa läkemedel som används vid behandling av äggstockscancer orsaka smärta i nedre ryggen .

äggstockscancer symptom

Medan sent äggstockscancer är mer sannolikt att orsaka smärta i nedre ryggen , även tidigt äggstockscancer kan orsaka detta tillstånd. Andra symptom att vara medveten om inkluderar uppblåsthet , aptitlöshet , en känsla av att vara för full, en känsla av att alltid behöva gå på toaletten , smärta i bäckenet eller buken , trötthet , förstoppning , smärta vid sex, och /eller oegentligheter i menstruationscykeln . Ryggont och andra symptom kan ha en godartad orsak är det viktigt att berätta för din läkare om du upplever dessa symtom för att utesluta äggstockscancer.

Hur vanligt är ryggsmärtor

Ryggont är ett mycket vanligt symptom på äggstockscancer. Enligt en undersökning från Baptist Health Systems , så många som 90 procent av kvinnorna diagnosen tidigt äggstockscancer rapporterats har någon mage eller bäckensmärta , svullen buk -eller ryggsmärta .

Diagnos

För att avgöra om din rygg smärta är associerad med äggstockscancer , och för att avgöra om du har äggstockscancer , kan läkaren utföra flera tester . Han kan börja med ett bäcken tentamen ( känsla i slidan , livmoder , äggstockar , äggledaren och ändtarm ) . Han kan också ta ett ultraljud ( använd hög frekvens vågor att skapa ljud ekon som skapar en bild av äggstocken som visar avvikelser ) . En CA-125 -analys som ett särskilt blodprov för att mäta tumörens storlek , kan också tas .

Metastaser och ryggsmärtor

Förutom att vara ett symptom på primär äggstockscancer, kan ryggsmärta också ett symptom att äggstockscancer har blivit steg IV äggstockscancer. Smärta i benen i nedre delen av ryggen kan det betyda att cancern har spridit eller spritt sig till skelettet . När cancer metastasizes ( blir steg IV ) , cancercellerna spridit sig till icke-närstående delar av kroppen, inklusive ben . Skelettmetastaser kan orsaka smärta , liksom benfrakturer.

ryggsmärtor som en följd av behandling

När du har fått diagnosen äggstockscancer och har börjat behandling , behandlingen i sig kan orsaka smärta i nedre ryggen även om du inte upplever en sådan smärta förut. Cyklofosfamid är ett läkemedel som används för att behandla äggstockscancer. Dess syfte är att hämma tillväxten av cancerceller . Det administreras intravenöst eller i tablettform . Smärta i nedre ryggen är en vanlig rapporterade biverkningen av cyklofosfamid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.