behandlingar för neuroblastom

Neuroblastom är en cancerform som oftast drabbar barn under fem år och är vanligt förekommande hos barn under ett års ålder . Mycket sällan gör denna typ av cancer drabbar vuxna eller äldre barn . Enligt Mayo Clinic , utvecklar neuroblastom från nervceller . Den cancer kan utvecklas i delar av kroppen såsom binjurar , mage , bröst , hals , bäcken och där kluster av nerver finns . Beroende på hur långt i ditt barns cancer , kommer behandlingen att variera . Andra faktorer är barnets ålder , oavsett om det är några avvikelser i cancer och vilken typ av celler .

Kirurgi

Om neuroblastom anses vara låg risk , kan läkarna försöker ta bort en tumör med kirurgi . Beroende på storleken på tumören , kan tumören kan tas bort helt . Men om en tumör ligger på lungorna kan läkarna välja att lämna tumören och hitta en annan behandling alternativ eller ta bort så mycket av tumören som möjligt . Enligt Mayo Clinic får cellgifter och strålning sedan användas i hopp om att döda eventuella kvarvarande cancerceller efter mest av en tumör har tagits bort .

Intraoperativ Strålbehandling

Intraoperativ strålbehandling används i fall där avlägsnandet av neuroblastom visar sig vara svårt . Först kommer en kirurg försöka ta bort så mycket av en tumör som han kan. Enligt Mayo Clinic , en maskin som kallas en linjär accelerator sedan skjuter en stråle av strålning som är lokaliserad vid cancertumör . Som en följd av intraoperativ strålbehandling, är omgivande organ mindre ske genom strålning , vilket resulterar i att sannolikheten för friska vävnader inte skadas .

Strålning

Strålning används för att förstöra cancerceller i höga doser. När ditt barn genomgår strålbehandling, kommer ett team av specialister försöka skydda friska celler i omgivningen var cancer kommer att behandlas . Det är dock vanligt att friska cancerceller för att förstöras. Strålbehandling används vanligtvis när kirurgi och kemoterapi inte har fungerat. Strålning kan också användas i hopp om att hålla neuroblastom upprepas.

Cytostatika

När ditt barn får kemoterapi , är kemikalier som släpps ut i kroppen för att döda cancerceller . Men en av nackdelarna av kemoterapi förstörelsen av friska celler , som i hårsäckarna . Ditt barn kan uppleva biverkningar som en följd av normala celler förstörs . Cytostatika kan användas före operation i hopp om att krympa en tumör eller som en behandling när en tumör inte kan tas bort .

stamcellstransplantation

Enligt Mayo Clinic , kan barn få en transplantation med hjälp av deras egna blodstamceller . Vår benmärg är rik på stamceller . Eftersom stamcellerna växa , utvecklas de till röda och vita blodkroppar och blodplättar . Innan ditt barn får en stamcellstransplantation , kommer ditt barn genomgå ett förfarande för att få stamceller filtrerats bort från hennes blod . Efter , kemoterapi används för att döda eventuella kvarvarande cancerceller . Stamcellerna injiceras sedan tillbaka till ditt barn , där de kan växa upp till nya , friska blodceller .

Eventuella biverkningar

De behandlingar i samband med cancer behandling kan få långsiktiga effekter . Det är mycket föreslås att ditt barn till en läkare årligen som en följd av möjliga effekter av cancerbehandling på ditt barn . Cancerbehandling kan resultera i sköldkörteln frågor , andra cancerformer , infertilitet , koncentrationssvårigheter och oförmåga att bearbeta tankar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.