om strålbehandling för etapp 4 lungcancer

I steg 4 har lungcancerpatienter nått slutskedet av sjukdomen . De flesta patienter i detta skede förväntas leva i mindre än ett år , med en genomsnittlig överlevnadstid på cirka åtta månader , enligt OncologyChannel. com . Kirurgi är oftast inte ett bra alternativ för dessa typer av patienter, men strålbehandling kan ändå användas

Vad är Steg 4 lungcancer ?

I etapp 4 , har cancern börjat sprida sig till levern , skelettet och hjärnan . Patienten är ofta mycket svag , har liten aptit och kan bli deprimerad . Innan steg 4, har cancern redan spridit sig från lungorna till resten av bröstet , hjärtat inkluderat.

Prioriterade Behandling Alternativ

Det är sällan strålbehandling att användas efter etapp 3 . De föredragna behandlingsalternativ för etapp 4 patienter kemoterapi , riktad läkemedelsbehandling, kliniska prövningar och stödjande vård . Strålbehandling kan användas i vissa kliniska prövningar. Radioaktiva läkemedel används också ibland av olika skäl . Kirurgi rekommenderas inte delvis eftersom kroppen är ofta för svag . Dessutom kan kirurgiska ingrepp orsaka ett tillstånd som kallas lymfocytopeni . Detta innebär att antalet vita blodkroppar har blivit låg . Detta villkor är kopplat till minskad överlevnad , särskilt hos patienter lungcancer i de senare stadierna av sjukdomen .

kemoterapi och inre strålbehandling

Traditionell kemoterapi och strålbehandling kan användas för att bekämpa lungcancer . En metod innebär att placera ett radioaktivt ämne i trådar , nålar eller katetrar . Cytostatika kan absorberas genom injektioner i blodet , ryggraden , kroppshålighet eller organ .

extern strålbehandling Techniques

Strålbehandling , förutom att användas internt , kan också tillämpas externt . Strålning är sköt på patientens kropp på samma sätt som en vanlig röntgen . I själva verket , röntgenstrålning och gammastrålning är två av de vanligaste typerna av strålning therapy. The strålning används för externa behandlingar strålbehandling kan genereras från en mängd olika maskiner, såsom orthovoltage röntgenapparater . De levererar intensiv behandling med exakt precision , eller maskiner kan vara kalibrerad för att exponera hela kroppen för strålning . Vissa läkare kan bygga formar eller avgjutningar av kroppen för att hjälpa dem kalibrera maskinerna.
Cyberknife är en annan typ av strålbehandling , så kallad strålkirurgi . Det är en typ av extern strålbehandling används för att behandla obrukbar lungcancer . En enda stor dos av strålning ges i en riktad område för att döda en tumör . Denna metod gör mycket lite skador på frisk vävnad .

Targeted Drug Therapy

En typ av riktad läkemedelsbehandling är fotodynamisk terapi. Denna process använder kemikalier som kallas photosensitizers som injiceras i kroppen . När injiceras , pinnar agenten till cancerceller , vilket gör dem lätta att se under vissa ljusförhållanden. Denna metod kan användas för att döda vissa tumörer under huden med hjälp av laser . Lasern mål området belysts av fotosensibiliserande agenter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.