två främsta orsakerna till cancer

Cancer är den näst vanligaste dödsorsaken i USA . Det börjar när gener muterar och låta cellerna växa utan kontroll . Genmutationer kan vara ärftligt eller förvärvat. Förvärvade mutationer orsakas av upprepad exponering för carcinogener som de i cigaretter eller ohälsosamma livsmedel . Två viktiga orsaker till cancer är rökning och åldrande

Aging

Trots alla i alla åldrar kan få cancer , allt äldre är en av de största riskfaktorerna . Åldrande är delvis orsakas av oxidanter som kan skada DNA . Cancer , som anses vara en åldrande sjukdom börjar ofta med oxidanter som produceras via normala ämnesomsättning. Antioxidanter som vitamin A och C minimera skador från oxidanter , men de flesta människor inte får tillräckligt med näring för att avvärja cancer

Åldrande och nutrition

Åldrande är inte bara antalet år sedan vi föddes . det är också hur snabbt de delar av våra kroppar slits ut . Våra kroppar ålder delvis eftersom vi inte får tillräckligt av rätt näringsämnen . Vi äter för mycket fett och för lite grönsaker , fibrer, frukt och kalcium . Att inte äta mat som innehåller antioxidanter-som kan stärka immunförsvaret och bekämpa sjukdomar-kan leda till många former av cancer. Dålig kost är ett av de viktigaste bidragsgivarna till åldrande , som är en av de två viktigaste för cancer.

Åldrande Från brist på fysisk aktivitet

Brist på fysisk aktivitet får dig att ålder och vikt . För lite motion och övervikt ökar risken för bröst-, kolon , njure , livmoder , matstrupe och endometriecancer. Att vara överviktig gör att din kropp producerar för många hormoner som orsakar cancer att växa . De flesta människor tenderar att lägga på extra vikt när de blir äldre , och de som vanligtvis inte har mycket aktiva livsstil .

Rökning

Använda Tobak är den mest förebyggbara orsaken till cancer . Cigarettrök har en enorm mängd oxidanter . De flesta känner rökning orsakar lungcancer, inser de inte att använda tobak orsakar en ökad risk för esofagus , mage , njurar , urinblåsa , bukspottkörtel , livmoderhalscancer , livmoder , huvud , hals och cancer lever också . Cancer som börjar i blodceller är mer sannolikt hos rökare än icke-rökare.

Överväganden

Enligt National Cancer Institute , är lungcancer den vanligaste orsaken till dödsfall i cancer i USA . Omkring 80 procent av kvinnorna och 90 procent av männen som dör av lungcancer hade cancer som orsakats av rökning . En rapport från Surgeon General visade att tobaksrök innehåller fler än 4000 kemikalier , och åtminstone 43 av dem kan orsaka cancer .

forskning

A får 2008 Artikel i Science Daily "förklarar hur forskare vid Oregon Health och Science University Cancer Institute studerat ett protein som normalt förhindrar cancer . Proteinet , FANCD2 blir ineffektiv när den utsätts för cigarettrök . FANCD2 reparationer DNA-skador och orsakar död felaktiga celler , men rökning stoppar produktionen av proteinet . När kroppen inte producerar tillräckligt FANCD2 leder den resulterande DNA-skador till cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.