granisetron biverkningar

Granisetron är ett läkemedel som används för att förebygga illamående och kräkningar på grund av cellgiftsbehandling av cancer . Det används också för att lindra biverkningar som orsakas av strålterapi . Medicineringen hindrar serotonin , som är en kroppslig kemikalie som kan leda till kräkningar . Som med alla typer av medicin , det finns möjliga biverkningar på grund av att Granisetron

vanliga biverkningar

Några vanliga biverkningar på grund av att Granisetron anses vara mindre , eftersom de tenderar att blekna bort som kroppen anpassar sig till medicinen . Bör dock biverkningar faktiskt försämras eller kvarstår , kan det bli nödvändigt att söka medicinsk hjälp . Dessa biverkningar är illamående , huvudvärk, oro , nervositet , förstoppning , diarré , sömnsvårigheter, svaghet , kräkningar, dåsighet och yrsel .

allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar är också en möjlighet med granisetron. I situationer av följande biverkningar , söka akut medicinsk hjälp så snart som möjligt . Några potentiellt farliga biverkningar av denna medicin är svimning, bröstet värker , onormala muskelrörelser , frossa , halsont , feber , oregelbundna eller snabba hjärtslag , extrem eller kvardröjande irritation i huden ( som utslag , klåda, rodnad, blåsor eller knölar ) , mage svullnad och ont i magen .

Allergiska reaktioner

Allergiska reaktioner anses också vara svåra biverkningar av detta läkemedel . I fall av allergisk reaktion , kontakta läkare så snart som möjligt . Några tecken på allergisk reaktion mot Granisetron är problem med att andas , att bryta ut i nässelfeber , hudutslag , klåda , tryck över bröstet och svullnad av ansikte , läppar , mun och tunga .

Varning

Var mycket försiktig när man eller inte ta Granisetron att lindra biverkningar av kemoterapi . Informera din läkare om din sjukdomshistoria , särskilt om du nyligen har genomgått intestinal eller mage kirurgi . Denna faktor kan göra dosjustering eller speciella tester behövs .

gravida och ammande kvinnor

Gravida och ammande kvinnor bör diskutera med Granisetron med sin läkare . Även medicineringen inte bekräftas att utgör en risk för skador på spädbarn är det viktigt att diskutera medicin med din läkare innan du tar den . Dessutom är det osäkert om medicinen passerar över i bröstmjölken hos människa . Detta innebär en risk befintliga det att kunna skada ammande spädbarn .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.