hjärncancer & kost

Kämpar mot cancer är aldrig lätt , men du kan stapla däck på din fördel genom att manipulera de variabler under din kontroll. Ett av de viktigaste " verktyg " du kan använda i kampen mot cancer är din kost. Även om du kanske tror att kosten skulle ha en minimal inverkan på något så besvärande som cancer , har forskning visat att vissa typer av foder kan bromsa tumörtillväxt och samtidigt förbättra din hälsa . Vad som följer är din guide till att använda kost för att hjälpa cancer bekämpa hjärnan

Kost och hjärncancer Studier

En studie som gjorts på möss vid Boston College har visat att en fettsnål , ketogen kost kan bidra till att bromsa eller regress tillväxten av hjärntumörer hos möss. En ketogen diet är en där kroppen är matad med en minimal mängd av kolhydrater , tvingar kroppen att byta sin primära bränsletillförseln till fett . Ytterligare sett fördelar är ökad hälsa och en bättre chans att överleva jämfört med möss äta en kontroll-grupp kost-låg fetthalt och hög kolhydrater .

Human Research

tyska forskare genomförde en liknande studie på mänskliga cancerdrabbade på kvinnans sjukhuset vid universitetet i Würzburg . Där såg individer som lyckats hålla sig till en ketogen tillvägagångssätt i tre månader upphörande eller minskning av tumörtillväxt . Detta leder forskarna att tro att beröva tumörer av socker i form av glukos är en effektiv behandlingsmetod för att stoppa tumörer tillväxt.

Användning av forskningsresultaten

Observera att i båda studierna , den låga Carb diet som används var ketogen . Detta innebär att om du funderar på att tillämpa denna forskning till din egen kondition , måste du följa en diet som tillåter mindre än 20 ° till 30 g kolhydrater per dag . Den Atkins diet är en populär ketogen strategi som verkar fungera för detta ändamål .

Efter Atkinsdieten

För att följa Atkins diet , måste du gå igenom en två veckors introduktion där din dagliga Carb totala hålls till 20 g eller mindre . Detta gör att din kropp att göra övergången från förbränning socker att bränna fett , och börjar den föreslagna svält tiden för din tumör . Efter dessa två veckor kan du dubbla din dagliga carb intag till 40 g, men se till att du äter de flesta av dina kolhydrater från naturliga källor såsom grönsaker (och vissa frukter ) . Även om det normala Atkins planen skulle du igen öka din Carb totalt som du kom nära din målvikt , kommer du inte så här , eftersom framgång beror på att hålla kroppen i ett tillstånd av ketos . Fortsätt att äta under 40 g kolhydrater alltid.

Överväganden

Observera att detta säkerligen inte kommer bli lätt . Flera patienter avled i den tyska studien eftersom de var ovilliga ( eller inte) att ge upp kolhydrater alltid. Så även om hotet om död , var lockelsen av kolhydrater för stark för att övervinna . Förutom mentalt stärkande dig att ge upp kolhydrater för att förhoppningsvis rädda ditt liv , observera att du bör konsumera magert protein på diet så är möjligt och försöka att konsumera så mycket hälsosamt fett som du kan. Friska fett källor är kokosnötter , avokado, och oljor ( som fisk och olivolja ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.