Anledningen till bröstbiopsi

Ett bröst är biopsi det enda sättet att ge en fullständig diagnos av bröstcancer . En biopsi görs genom en nål eller kirurgiskt , beroende på massa . Läkaren kommer att ta prover av celler och /eller vävnad som ska skickas till en patolog för att avgöra om cancer är närvarande . Denna typ av förfarande är inte gjort om inte läkaren och patienten känner att det finns ett skäl till det

Examination

Breast självrannsakan (BSE ) och kliniska bröstundersökningar (CBE ) är båda används som screening verktyg för problem i bröstet . Om en kvinna känner en klump eller en ovanlig förtjockning i bröstet , är det bäst att få det kontrollerat av vårdpersonal . Om läkaren anser att förändringen i bröstet är misstänkt biopsi ett bröst kan föreslås att undersöka området vidare .

Mammografi

American Cancer Society rekommenderar att alla kvinnor börjar få årliga mammogram vid 40 års ålder ( tidigare om det finns en familjehistoria av sjukdom) . En mammografi kan identifiera avvikelser innan de kände av patienten själv eller läkare . En radiolog kommer att gå över mammografi och kontrollera avvikelser , att utfärda en rapport till läkaren . En misstänkt fynd i mammografi kan leda till en bröstbiopsi .

Sonogram

Ett ultraljud ( sonogram ) görs ofta i samband med en mammografi eller om att ytterligare utreda sina slutsatser . Den sonogram kan ge en något annorlunda bild av bröstet och identifiera cystor , som är och vätskefylld . Om ett misstänkt område inte kan identifieras som en godartad cysta , är en bröstbiopsi ett möjligt nästa steg i att identifiera problemet .

MRT

En MRT är en används som ett kompletterande verktyg för att identifiera potentiella bröstcancer , speciellt hos högriskpatienter och dem som redan har opererats bröstcancer . En MRI kan hitta många små tumörer som inte finns på ett mammogram . En MRT kan också visa förstorade lymfkörtlar , en möjlig indikation på cancer . MRT-fynd kan leda till bröstcancer . Dessutom MRI används även under biopsi som hjälper läkaren att det aktuella området .

Symtom

En bröstbiopsi kan föreslås om det finns tydliga symtom i brösten som kan tyda på cancer . Dessa inkluderar: ovanlig utsläppet, förändringar i bröstvårtan , dimpling på huden, eller crustning /skalning på bröstet . En mycket röd eller svullen bröst kan också indikera förekomst av inflammatorisk bröstcancer , en sällsynt men dödlig form av sjukdomen som rör sig aggressivt och måste biopsier och identifieras snabbt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.