MRI bröstcancer diagnos

American Cancer Society säger kvinnor med särskilt hög risk att utveckla bröstcancer skulle vara klokt att genomgå magnetisk resonanstomografi ( MRT ) skanningar tillsammans med deras årliga mammogram . Förutom att upptäcka potentiella maligniteter , är en MR används ibland som en gratis verktyg för tidigare diagnostiserad bröstcancer

MRT : s är inte för alla kvinnor

En bröst MRT är oftast utförs när din läkare behöver mer information än en mammografi eller bröst kan ge .

ACS säger magnettomografi inte kan rekommenderas för kvinnor med en genomsnittlig risk för bröstcancer , eftersom de är mer benägna att visa tveksamma ställen ( falskt positiva ) som kan förekomma alarmerande , men visar sig inte vara maligna .

Hur MRI 's Work

En MR använder en magnet som är ansluten till en dator , vilket möjliggör visning av detaljerade bilder av interiören kroppen utan att förlita sig på strålning . Varje MRT producerar hundratals bilder av bröstet från sida till sida , front -to- back och topp -till-botten .

Vad man kan förvänta

Under en MRT av bröst ligger patienten på hennes mage och bröst skjuter in en konkav i screeningen tabellen . Denna ihåliga Området innehåller spolar som känner av den magnetiska signalen . Patienten rullas in rörliknande maskin som innehåller magnet . Om en tumör är närvarande , kan en icke -radioaktivt kontrastmedel ges intravenöst för att förbättra sin synlighet och ytterligare bilder kommer att tas .

MRT som tillägg Screening

Enligt National Cancer Institute , är MR används ofta att ta en närmare titt på misstänkta områden som har identifierats på ett mammogram eller fysiskt upptäcks efter bröst operation eller strålbehandling.

En MR kan också vara ett användbart verktyg efter en bröstcancerdiagnos att fastställa omfattningen av tumören .

MRT som en mellanstation verktyg

MRT används ibland i den preoperativa mellanstationen i nydiagnostiserad bröstcancer eftersom det kan fastställa andra områden av cancer som inte visas på konventionella bildbehandling .

sade dock en ny översyn som dök upp i en Cancer tidning för kliniker en MR innan bröstcanceroperation har inte visat sig förbättra kirurgisk planering , minska behovet av uppföljning kirurgi , eller minska risken för lokala cancer upprepningar .

Studien stöder MRT : s för Högrisk kvinnor

ACS säger holländska forskare har upptäckt att magnetisk resonanstomografi ( MRT ) kan upptäcka bröstcancer i högrisk kvinnor som mammografi är inte att upptäcka.

Under studien mer 1. 909 hög risk kvinnor genomgick en professionell fysisk bröst två gånger per år och ett mammogram och MRI årligen .

Femtio brösttumörer upptäcktes under en fyraårsperiod . MR- fläckiga 32 maligniteter , only10 som dök upp på mammografi. Resultaten publiceras i New England Journal of Medicine.

MRT och invasiv bröstcancer

En studie utförd av amerikanska och kanadensiska forskare funnit magnettomografi kan avsevärt förbättra upptäcks av bröstcancer i det andra bröstet för kvinnor som har diagnostiserats med en malignitet i första bröstet .

Studien var co-sponsrade av National Institute of Health och National Cancer Institute . Resultaten publiceras i New England Journal of Medicine.

Studie medförfattare Dr Etta Pisano sade 60 procent av cancerfallen som har hittats av MRT var invasiva och kunde flytta till andra delar av kroppen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.