akut myeloisk leukemi symtom

Akut myeloisk leukemi (AML ) är en typ av blodcancer . AML uppstår oftare hos vuxna än hos barn , men alla åldersgrupper kan smittas av sjukdomen. AML börjar när en blodbildsförändringar i benmärgen . En förändrad cell är känd som en " blast cell ", och allteftersom sjukdomen fortskrider dessa celler tar över . Det bör noteras att många av symptomen som listas nedan är också kopplade till andra sjukdomar . Du bör alltid rådgöra med en läkare för att fastställa orsaken till dina symptom .

Identification

Enligt leukemi och lymfom Samhälle , symptomen av AML omfatta.
" Trötthet eller ingen energi
Andnöd andfådd vid fysisk aktivitet
Blek hud
svullet tandkött
Långsam läkning av nedskärningar
Pinhead storlek röda prickar under huden
Långvarig blödning från mindre skärsår
Febern
svart och blå märken ( blåmärken ) utan någon tydlig orsak />
Typer AML har åtta subtyper . Celler i blod eller benmärg används för att fastställa dessa subtyper och en behandlingsplan skapas utifrån denna subtyp .

subtyper bestäms på basis av ett antal faktorer Läkare titta på mognad cancerceller . avgöra hur många förändringar har skett inom cancerceller DNA och jämföra cancerceller att vanliga celler

Överväganden

Enligt MayoClinic. com , AML . är känd under flera namn . " är akut myeloisk leukemi också kallas akut myeloisk leukemi , akut myeloblastic leukemi , akut granulocytisk leukemi och akut nonlymphocytic leukemi. "

AML hette eftersom " det berör en grupp av vita blodkroppar som kallas myeloida celler , som normalt utvecklas till olika typer av mogna blodceller såsom röda blodkroppar , vita blodkroppar och blodplättar . "

Förebyggande /Lösning

Cytostatika ges under den initiala behandlingen av AML . Målet med leukemi behandlingen är att slå ut leukemiceller och föra blodvärden tillbaka till en normal nivå under en tid . Kända som induktionsbehandling , denna behandling görs då patienten på sjukhuset , vanligtvis för ett antal veckor . När blodet kommer tillbaka till " normal " en patient anses i remission .

Konsolidering terapi används för att få bort alla herrelösa leukemiceller efter kemoterapi . Denna typ av behandling sker även på sjukhus .

Expert Insight

Dr Allen S. Yang , biträdande professor vid Enheten för Hematologi , University of Southern California , ger tips till dem som har AML på revolutionhealth webbplats . " Om du precis har fått diagnosen AML , är det viktigt att ta reda på hur mycket erfarenhet något av sjukhusen du funderar på har vid behandling av personer med denna sjukdom . Människor som har AML kommer sannolikt att behöva cellgiftsbehandling i flera månader samt blodtransfusioner och andra typer av specialistvård . Mindre anläggningar kanske inte har samma kompetens inom dessa områden som de större . Dessutom är det viktigt att ta reda på om ett sjukhus inte benmärgstransplantation --- som kan vara nödvändiga . "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.